La Casa de Papel 5. sezon: Bir tek Tokyo mu hayatta kalacak?

Tokyo en başından beri dizinin anlatıcısı konumunda ve bu bir tek onun hayatta kalacağına işaret ediyor olabilir

Dizinin kamera arkası görüntüleri Tokyo ve eski sevgilisinin hikayesini anlatacağını ortaya çıkarmıştı (Netflix)

Netflix’in dünyanın pek çok yerinde hayranı bulunan dizisi La Casa de Papel’de halihazırda önemli karakterin hayatını kaybettiğine tanık olundu. Berlin ikinci sezonda, Nairobi de 4. sezonda yürek burkan biçimde diziye veda etmişti. 

Dizinin merakla beklenen 5. sezonunun son sezon olduğu doğrulanmıştı, bu da karmaşık planlarla girilen banka soygununda ekibin başına pek çok şeyin gelebileceğine işaret ediyor. 

Alex Pina’nın yarattığı dizi İspanya’da ilk yayımlandığında çok fazla ilgi uyandırmamıştı ancak Netflix’in kütüphanesine eklendikten sonra büyük bir uluslararası başarı elde etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dijital yayın platformu ilk iki sezondan sonra diziyi kendi orijinal dizisi olarak yeniledi ve ekibi 90 ton altın çalma planıyla yeniden bir araya getirdi. Birinci ve ikinci sezonlarda düşen karakterlerin yerine Palermo, Bogota ve Marseilles eklendi. 

İlk olarak çok tehlikeli ve işe yaramayabileceği nedeniyle Profesör tarafından reddedilen planın sarpa sarması da çok uzun sürmedi. Ancak 4. sezonda ekip Lizbon’u polisin elinden kurtararak büyük bir başarı elde etmişti. Fakat ekibin karşılaşabileceği zorluklar bunun ötesinde yatıyor ve ekibin tamamı hayatını kaybedebilir.

Dizi Tokyo’nun, "Benim adım Tokyo. Ama bu hikaye başladığında ismim bu değildi" sözleriyle başlıyordu. Daha başlangıçta Tokyo’nun hikayeyi sonundan anlatmaya başladığı ve işlerin nasıl kötüye gideceğine dair uyarılar yapacağı belirgindi. 

Üçüncü sezonda Tokyo’nun sesi, "Benim adım Tokyo" ifadesiyle geri dönmüş ve "tüm bunlar cehenneme gitmek üzere" diyerek yaşanacaklara işaret etmişti. 

 

 

La Casa de Papel defalarca iki mesajı tekrarladı: kötü şeylerin yaşanacağı ve Tokyo’nun sonunda her şeyi hatırlamak için orada olacağı. 

Screen Rant'in haberine göre diziye dair haberler ve kamera arkası görüntüleri gelecek bölümlerin bir soygun sırasında öldürülen eski erkek arkadaşıyla Tokyo’nun hikayesini barıdıracağını ortaya çıkarmıştı. Bu Tokyo için son derece travmatik bir kayıp ve kişiliğinin sertleşmesine neden olmuştu.

Dizinin Tokyo’nun geçmişine dönmesi hikayenin şimdiki zamanıyla tematik bir bağlantıya sahip olabilir. 

Alicia Sierra’nın Profesörü kapana kıstırması, Tamayo’nun ekibi tüm gücüyle yok etmeye odaklanması 5. sezonda dizinin hayranlarını daha fazla ölümün beklediğine işaret ediyor. Tokyo bir kez daha başkalarının düştüğü yerde kendisini hayatta kalmış biçimde bulabilir. 

Tokyo dizinin başından beri anlatıcısı ve dizi başka karakterlerin geçmişine dair hikayeler anlatsa da sonuçta hep bir şekilde Tokyo’ya geri dönüyordu. Soygun hikayesi ister polis sorgusunda isterse de kamuoyuna yapılan bir açıklamada Tokyo’nun her şeyi ortaya dökmesiyle sona erebilir. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU