Dr. Karakoç: Yoğunluktan hasta seçmek zorunda kalıyoruz. Testi pozitif olan 3-4 gün gecikmeyle ilaca ulaşan insanlar var

Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç, yoğunluktan dolayı doktorların hasta seçmeye başladığını ancak evde tedavide de ilaç sıkıntısı yaşandığını ileri sürdü

Vakaların arttığı Ankara'da hastanelerde yoğunluk olduğu öne sürüldü / Fotoğraf: AFP - Arşiv

Son dönemde yeni tip koronavirüs vakalarının ciddi artış gösterdiği illerin başında Ankara geliyor.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Sarp Sağkal’a bir değerlendirmede bulunan Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Ali Karakoç, sağlık çalışanlarının yoğunluktan şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Hasta seçmek zorunda kalıyoruz. Geçenlerde bir TBMM çalışanını evde tedavi sırasında kaybettik. Böyle olayların yaşanmasından kaygı duyuyoruz” diye konuştu.

Sağkal’a göre evde tedavide de sıkıntılar yaşanıyor.

Ankara’da ilaç sıkıntısı olduğunu öne süren Karakoç, “Testi pozitif olan, 3-4 günlük gecikmeyle ilaca ulaşan insanlar var” dedi.

ali.jpg
Dr. Ali Karakoç / Fotoğraf: Ankara Tabip Odası

 

"Dünya Sağlık Örgütü’nün listeden çıkardığı ilacı kullanıyoruz"

Test olmayan bazı yurttaşlara da ilaç tedavisi uygulanmaya başladığını öne süren Karakoç şöyle konuştu:

Hidroksiklorokin denilen, sıtma ilacı olarak bilinen bir ilaç var. Dünya Sağlık Örgütü bu ilacı protokolünden çıkardı. Ama Sağlık Bakanlığı uyarılarımıza rağmen bunu kullanmaya devam ediyor. Bu ilacın kalbe kardiyolojik bir yan etkisi olmasından endişeliyiz. Ancak testi pozitif olanlarla beraber test yapılmayan temaslılar için de bu ilaç tedavisinin yapıldığını biliyoruz.

Hastaların çoğunun ev koşulları da uygun değil

Hastalıkla mücadelede hastaların ev koşullarının da uygun olması gerekiğini söyleyen Karakoç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Maske kullanacaksınız, ev halkınız da maske kullanacak. Herkesin ayrı odası olması gerekiyor. Ama bakıyorsunuz hastaların çoğu geliri düşük, emekçi insanlar. Bu koşulları yurttaşlarımızın yerine getirebileceğini düşünmüyorum. Ailelerimiz ortalama 4 kişilik oluyor ve herkese bir oda olacak bir gelir yapısına sahip değiliz”

 

Independent Türkçe, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU