Jose Mourinho, dünyada en çok tazminat kazanan teknik direktör oldu

Chelsea'den iki, Real Madrid ve Manchester United'dan birer kez kovularak toplamda 79 milyon 700 bin euro kazanan Jose Mourinho, futbol tarihinde en çok tazminat kazanan teknik direktör olarak kayıtlara geçti

Jose Mourinho / Fotoğraf: AFP

Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur'un Portekizli çalıştırıcısı Jose Mourinho, çalıştırdığı kulüpler, aldığı maaşlar, yaptığı sivri eleştirilerin yanı sıra kazandığı tazminatlarla da adından söz ettiriyor.

Spor Arena Plus'ta yer alan habere göre, Chelsea'den iki, Real Madrid ve Manchester United'dan da birer kez kovulan Mourinho, toplamda 79 milyon 700 bin euro tazminat alarak bu alanda da farklı bir rekora imza attı.

Portekizli teknik adam 2007'de Chelsea'den gönderildiğinde 20 milyon, 2013'te Real Madrid'den kovulduğunda ise 18 milyon 700 bin euro tazminatı cebine koydu.

Daha sonra yeniden eski takımıyla anlaşan Jose Mourinho, 2015'te görevi sonlandığında bir kez daha 20 milyon euroluk tazminat elde etti. Portekizli çalıştırıcı, en son Manchester United'dan ayrılığında ise 21 milyon euro tazminat kazandı.

 

Antonio Conte - AFP.jpg
Antonio Conte / Fotoğraf: AFP

 

Tek seferde en yüksek tazminatı Conte aldı

2018'de Chelsea ile istenilen başarıya ulaşamayarak beklentilerin altında kalan Antonio Conte, kulüpten aldığı 29 milyon euro ile tek seferde en çok tazminat kazanan futbol teknik direktör oldu. 

Bu sezon Maurizio Sarri yönetiminde Serie A şampiyonu olan Juventus, Şampiyonlar Ligi'nde alınan kötü sonuçların ardından İtalyan çalıştırıcının görevine son verdi.

Sarri, siyah-beyazlı ekipten tazminat olarak 20 milyon 300 bin euro gelir elde etti.

Öte yandan Paris Saint-Germain, 2016'da görevine son verdiği Fransız çalıştırıcı Laurent Blanc'a 17 milyon, Chelsea ise 2009'da takımdan kovduğu Luiz Scolari'ye 15 milyon tazminat ödemeye mahkum oldu.

Bir dönem Beşiktaş'ı da çalıştıran Slaven Bilic bu sene Al-Ittihad'dan ayrılırken 14 milyon euro tazminat elde ederek listenin 6. sırasında yer aldı.

Portekizli Andres Villas-Boas ise 2012'de Chelsea'den ayrılırken 13 milyon 300 bin euro tazminat kazandı.

 

Independent Türkçe, Spor Arena Plus

DAHA FAZLA HABER OKU