Kılıçdaroğlu: CHP iktidar olamadıysa bunun sorumlusu vatandaş değil, kabahat bizde

Partisinin 97'inci kuruluş yıl dönümünde konuşan Kılıçdaroğlu partililere hitaben, "Köy köy gezmezseniz, vatandaşın sofrasına oturmazsanız, Ankar'da konuşup da vatandaş bana oy verir derseniz bu iş olmaz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 97’nci kuruluş yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ziyaret sonrası parti genel merkezinde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, yeni nesillere bu ülkenin hangi koşullarda kurulduğunun anlatılması gerektiğini ifade etti.

Ülke tarihinin unutturulmak istendiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bizim tarihe karşı bir sorumluluğumuz var. Biz CHP olarak bu sorumluluğu almak zorundayız" dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, "CHP o kadar acımasız eleştirilmiştir ki, tarihi unutturularak o kadar sert eleştirilmiştir ki anlamakta zorlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Demokratik rejimin gayet basit bir tılsımı vardır. İktidarı bırakabilmek. İktidarda bulunanlar, bunu yapabildiği takdirde rejim yaşar ve soysuzlaşmaz. Ama iktidardan gitmemek için her türlü dümeni döndürüyorsanız, nasıl seçim kanununda değişiklik yaparım da ben iktidarımı sürdürürüm derseniz demokrasiye en büyük darbeyi vurursunuz. Gelmesini bilmek gibi gitmesini de bilmek gerekir.

"CHP iktidar olamadıysa bunun sorumlusu vatandaş değil, kabahat bizde"

CHP'nin de eleştirilecek yönleri olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu,"Her haklı eleştiriye saygı duyarız. Hatamız olmuşumdur elbette olabilir. Ama ana eksenimiz hiç değişmemiştir" dedi.

CHP'nin ekseninin ileriye dönük olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

İyi ki bu ülkede CHP var. Dünya nereye giden biz nereye gitmeliyiz diyen bir CHP var. Uzun süre iktidar olamadı ama bunun kabahati vatandaşta değil, kabahati bizde. Cumhuriyet Halk Partisi'nde. Köy köy gezmezseniz, vatandaşın sofrasına oturmazsanız, Ankar'da konuşup da vatandaş bana oy verir derseniz bu iş olmaz. Gezeceskiniz, vatandaşı dinleyeceksiniz, en sert bir şekilde eleştirse bile dinleyeceksiniz.

Kılıçdaroğlu ayrıca, "Biz her halükarda, bu güzel ülkenin önümüzdeki süreçte büyük başarılara imza atacağını düşünüyoruz. Biz bu ülkeye huzur getirmeye kararlıyız" dedi.

"Erdoğan, Türkiye'yi buhrandan nasıl kurtaracağını anlatmalı"

Gün gün bütün CHP mensuplarının faaliyetlerinin takip edildiğini belirtren Kılıçdaroğlu, "Günün 24 saati her belediye başkanımız olağanüstü uygulamalar yapıyor. Evet çalışacağız. Kararlılıkla çalışacağız" dedi.
Türkiye'nin bir ekonomik buhranının içinde olduğunu da belirten Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'a yaptığım çağrıyı yineliyorum; Türkiye'yi bu buhrandan nasıl kurtaracağını çık madde madde anlat" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidara geldiğinde ülkenin ekonomik sorunlarını çözeceklerini vurgulayarak, "En geç beş yıl içinde Türkiye bölgesinde kavga olmadığı üretimin dik noktasına ulaştığı, işsizliğin büyük ölçüde önlendiği bir Türkiye'nin sözünü veriyorum" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU