Albayrak: Cari dengeyi rekabetçi kur ile sağlayacağız

“Türkiye açısından en kötü geride kaldı”

Fotoğraf: Twitter / Berat Albayrak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, haziranda 2.93 milyar dolar açık veren cari dengenin “rekabetçi kur ile sağlanacağını” söyledi.

Berat Albayrak, ekonomideki son duruma ilişkin olarak Bloomberg’e bir değerlendirme yaptı.

“Koronavirüs salgınında ikinci dalganın olmaması durumunda Türkiye ekonomisinin yüzde 5'in oldukça üzerinde bir büyüme gerçekleştireceği” görüşünü dile getiren Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

Tüm öncü göstergeler Türkiye açısından en kötünün geride kaldığını gösteriyor. 2. yarıda `V' şeklinde toparlanma bekliyoruz. Cari dengeyi rekabetçi kur politikası ile sağlayacağız.

Albayrak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gerekli adımları eşgüdümle atacağını söylerken "Likidite adımları enflasyonu düşürmede etkili olacak. 5, 10 yıllık menkul kıymet ihraçları yeniden başlayacak" dedi.

Doğalgaz rezervi: Tüketimin yüzde 30’u karşılanacak

Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervi ile ilgili de konuşan Albayrak, şunları söyledi:

İlk gaz 2023 yılında sisteme verilecek şekilde yapılıyor, bu seviyelerde üretim ile şu anki tüketimimizin yüzde 30'unu karşılamayı hedefliyoruz. Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz rezervi alanında bin metre daha derine inilecek. Sakarya bloğu önümüzdeki aylarda ve yıllarda yoğunlaşacağımız bir alan, yakın zamanda yeni güzel haberler gelebilir.

 

Bloomberg, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU