Fenerbahçe'nin yeni transferi Sosa: Emre Belözoğlu Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri

Fenerbahçe'nin Trabzonspor'dan transfer ettiği Jose Sosa, "Burada olduğum için gerçekten çok mutluyum. Buraya geliş sürecim çok güzeldi çünkü Fenerbahçe beni çok istedi" dedi

Jose Sosa / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin yeni transferi Jose Sosa, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Pandemi nedeniyle sağlık sorunları yaşadığını ve bu yüzden takıma geç katıldığını hatırlatan Arjantinli futbolcu, bir an önce sahaya dönmek istediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

Şu an burada olduğum için gerçekten çok mutluyum. Bir an önce sahaya dönmek için çok istekliyim. Türkiye'ye birçok kez geldim. Buraya geliş sürecim çok güzeldi çünkü Fenerbahçe beni çok istedi. Bugüne kadar Türkiye'de hangi takıma gitsem insanlar bana iyi davrandı. Bu sefer de burdayım ve çok mutluyum.

"Hocalardan yana hep şansım oldu"

Bugüne kadar teknik direktörler konusunda hep şanslı olduğunu söyleyen Sosa, şu ifadeleri kullandı:

Bugüne kadar farklı pozisyonlarda oynadım. Farklı pozisyonlara adapte olabilen bir futbolcuyum. Henüz Erol hocayla pozisyonumu konuşmadık. Takımda orta sahada birçok iyi isim var ve bu takım için önemli. Tabii ki ben hocayla konuştuktan sonra takım için en iyimi vermek için en iyi pozisyonda oynayacağımı düşünüyorum.

 

 

Sarı-lacivertli takımda tecrübeli ve önemli isimlerin bulunduğuna dikkat çeken Sosa, "Takımdaki oyunculardan biriyim. En iyimizi vermek için buradayız. İsimlerin burada çok önemi yok. Hazırlığım devam ediyor ama bu sene oyuncular olarak biz biraz daha dikkatli olmalıyız. Pandemiden dolayı liglere ara bile verilebilir. O yüzden sağlığımıza çok dikkat etmeliyiz" şeklinde konuştu.

"Taraftarsız oynamak üzücü"

35 yaşındaki deneyimli oyuncu, pandemi sürecinde bir süre taraftarsız oynayacaklarını ve bunun üzücü olduğunu aktararak, şu ifadeleri kullandı:

Burada oynadığım her zaman takım kötüyken taraftarların inanılmaz bir desteği vardı. Bu takımı ileri götürmek için çok önemli. Bu kötü zamanları atlatıp umarım taraftarımızla maçlara çıkabileceğiz.

"Emre Belözoğluna büyük saygım var"

Emre Belözoğlu'na büyük saygı duyduğunu ve transfer sürecindeki emeği için teşekkür eden Sosa, şunları kaydetti:

Liderler her zaman önemlidir. Liderler takımlarını en iyiye götürmeyi düşünürler. Kaptanlar ve liderler iyi olmalılar. Trabzonspor hakkında son kez konuşuyorum. Trabzon'da liderdim ama takımın diğer liderleriyle fikir alışverişinde bulunuyorduk. Lider oyuncularla pozitiflik ortaya çıkar. Bence Emre Belözoğlu Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU