La Liga Başkanı Javier Tebas'a Kovid-19 soruşturması

La Liga Başkanı Javier Tebas, geçen sezon Fuenlabrada'da çıkan Kovid-19 vakalarını bilmesine rağmen Deportivo La Coruna maçına gitmelerine izin vermekle suçlandı. Tebas'ın oğlu, Fuenlabrada'da yönetim kurulu sekreteri olarak görev alıyor

Javier Tebas, İspanya'da 1. ve 2. lig kulüplerinin bağlı olduğu La Liga'nın başkanlığını yapıyor / Fotoğraf: Reuters

İspanya'da 1. ve 2. lig kulüplerinin bağlı olduğu La Liga'nın başkanı Javier Tebas, Fuenlabrada'daki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarını bildiği halde Deportivo La Coruna maçına gitmelerine izin vermekle suçlandı.

İspanya devlet televizyonu RTVE, LaLiga Başkanı Tebas'ın, oğlunun çalıştığı kulüp olan Fuenlabrada'da birkaç futbolcunun Kovid-19 testinin pozitif çıktığını bildiği ve buna rağmen takımın Coruna'ya gitme kararı almasından sorumlu tutulduğunu öne sürdü. 

İspanya Hükümetine bağlı olan Spor Yüksek Konseyi'nin (CSD), söz konusu iddiayla ilgili olarak Tebas hakkında soruşturma açılması için savcılığa başvurduğu kaydedildi.

Tebas'ın oğlu, Fuenlabrada'da görev alıyor

Konuya ilişkin daha önceden İspanya Futbol Federasyonunca (RFEF) açılan soruşturmanın, "bu iddiaları araştırmaya sadece LaLiga'nın yetkisi var" şeklinde karar alan Spor İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiği hatırlatıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Tebas'ın oğlunun, Fuenlabrada Kulübü'nün yönetim kurulunun sekreteri olduğu belirtildi.

İspanya 2. Futbol Ligi'nde 2019-2020 sezonunun son haftasında 20 Temmuz'da oynanması gereken Deportivo La Coruna-Fuenlabrada maçı konuk takımdaki 7 futbolcuda Kovid-19 testinin pozitif çıkmasından dolayı ertelenmişti.

2. ligde diğer maçların oynamasıyla, 3. lige düşmesi garantilenen Deportivo ve Numancia, son maçlarının tekrar oynanmasını ve 2. ligdeki takım sayısının 24'e çıkarılmasını talep etmiş ancak bunlar kabul görmemişti.

Deportivo, Fuenlabrada kulübü ile ilişkisinden dolayı LaLiga Başkanı Tebas'ın görevden alınmasını da istemişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU