CHP’li Tanrıkulu’dan İYİ Parti İl Başkanı’na tepki: Irak Kürdistan Bölgesi’nin bayrağına hakaret kabul edilemez

CHP’li Tanrıkulu, İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Kılıçarslan’ın Irak Kürdistan Bayrağı’na hakaret etmesine tepki göstererek, “Bayrağa hakaret toplumsal barışa düşmanlıktır, kabul edilemez” dedi

Sezgin Tanrıkulu / Fotoğraf: AA

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçarslan, sosyal medya hesabından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 4 Eylül’de Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Başkanı Neçirvan Barzani ile Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmedeki masaya konulan IKB bayrağını göstererek, “Yemekte ne vardı bakan bey, paçavra çorbası mı” şeklinde paylaşım yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekilli Sezgin Tanrıkulu, kendi Twitter hesabından IKB bayrağını paylaşarak tepki gösterdi.

“Bayrağa hakaret toplumsal barışa düşmanlıktır, kabul edilemez”

“Bayraklar, her halkın ve o bayrak altında yaşayan yurttaşların onurudur” diyen Tanrıkulu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Paçavra denilen bu bayrak, Irak Anayasası'nda tanımlanan Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin resmi bayrağıdır. Bayraklar, her halkın ve o bayrak altında yaşayan yurttaşların onurudur. Bayrağa hakaret toplumsal barışa düşmanlıktır, kabul edilemez.

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Kılıçarslan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımı daha sonra sildiği görüldü.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU