KPSS koronavirüs gölgesinde gerçekleşti… Virüs taşıyan hastalar sınava sağlık ekipleriyle geldi

Bugün düzenlenen KPSS için 81 ilde koronavirüse karşı geniş çaplı önlemler alındı. Virüs taşıyan hastalar ise sınava ambulansla getirildi

Fotoğraf: AA

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür Genel Yetenek- Genel Kültür" ile Eğitim Bilimleri oturumları bugün düzenleniyor.

Yüzbinlerce adayın katıldığı sınava yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gölgesinde gerçekleşti.

81 ilde düzenlenen sınava gelen adaylar tedbirler kapsamında maske ve dezenfektan ile sınava girdi.
 

20200906_2_44219369_57934827.jpg
Fotoğraf: AA


Kovid-19 taşıyan hastalar ise tedbirler kapsamında farklı salonlarda sınava girdi.

Bazı illerde ise kimliğini unutan adayların imdadına polisler yetişti. Sınav başlamadan önce adayların kimliklerini alabilmesi için evlerine ve nüfus müdürlüklerine yetiştirdi.
 

20200906_2_44219103_57934174.jpg
Fotoğraf: AA


Sivas'ta Kovid-19 hastaları ambulanslarla sınava getirildi

Sivas Valiliğince Kovid-19 testleri pozitif ve temaslı kişiler için Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi içerisindeki Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fen Fakültesi ve Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu hazırlandı.
 

20200906_2_44220012_57936490.jpg
Fotoğraf: AA


Koronavirüs testi pozitif olan ve sağlık durumları iyi olup evde gözlem altında tutulan 80 kişi, filyasyon ekiplerince ambulans ve sağlık müdürlüğüne ait araçlarla sınav merkezlerine taşındı.  

Sınav görevlileri tarafından maskesini değiştirmek isteyen adaylara yeni maske dağıtıldı. Ekiplerin sınav sonunda Kovid-19 hastalarını tekrar evlerine götürecekleri öğrenildi.

Kars'ta Kovid-19 testi pozitif olan 66 aday ayrı binada sınava alındı

Kars'ta 5 bin 773 adayın başvurduğu sınav, saat 10.15'te başladı. Sınav görevlilerine koronavirüs (Kovid19) tedbirleri kapsamında maske, dezenfektan ve eldiven dağıtıldı, adaylar ve görevliler, kendi maske ve siperlikleriyle salonlara girdi.

Ayrıca koronavirüs tedavisi gören bazı adaylar da kendileri için ayrılan binalarda sınava alındı.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Hüsnü Kapu, gazetecilere, tedbirler doğrultusunda adayları sınava aldıklarını söyledi.

Kapu, "Bugünkü oturumda 5 bin 773 adayımız sınava girecek. Testi pozitif çıkmış, koronavirüs tedavisi gören 66 adayımız da var, bunlar ayrı binada gerekli tedbirler ile sınava alındılar. Ayrıca sınava giren tüm adaylarımız maske, dezenfektan ve ıslak mendil dağıtıldıktan sonra sosyal mesafe kuralına riayet edilerek salonlara alındı" dedi.

KPSS'de kimliğini unutan adayların imdadına polis yetişti

Adana'nın Merkez Yüreğir ilçesindeki Mobil A.Ş. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sınava girecek iki öğrenci kimliklerini evlerinde unuttuklarını fark edince 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak polisten yardım istedi. 

Bunun üzerine iki polis ekibi öğrencilerin bulunduğu yere yönlendirilerek evlerinden kimliklerini almaları sağlandı.

Öğrenciler, sınavın düzenlendiği okulun kapılarının kapanmasına 10 dakika kala sınava yetişti. Koşarak okula giriş yapan öğrenciler polislere teşekkür etti.
 

20200906_2_44220035_57936582.jpg
Fotoğraf: AA


Kadın polis memuru, öğrencilerden birinin babasını arayarak, "Ekiplerimiz kızınızı sağ salim sınava yetiştirdi. Sizleri merak etmemeniz için bilgilendirmek amacıyla aradık" diyerek bilgi verdi.

Öğrencinin babası da polis memuruna, kendisinin yaylada olduğunu belirterek, "Allah sizlerden razı olsun" dedi. 

Bu arada başka iki adayın da son anda yetiştikleri gözlendi. Koşarak sınavın yapılacağı okula gelen iki kişi aramadan geçip sınava girecekleri salona ilerledi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU