'Kovid-19 testi pozitif çıkan aşçının yemeği 300 kişiye yedirildi' iddiasına soruşturma başlatıldı

Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikada çalışan aşçının PCR testinin pozitif çıkmasına rağmen yaptığı yemeğin dökülmeyerek işçilere yedirildiği, duruma itiraz eden Mustafa Yılmaz'ın işten çıkarıldığı öne sürülmüştü

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Gaziantep 4.Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada her gün 300 kişiye yemek çıkaran aşçının testinin pozitif çıkmasına rağmen yaptığı yemeğin dökülmeyerek fabrikadaki işçilere yedirildiği iddia edilmişti.

 Duruma itiraz eden işçilerden Mustafa Yılmaz'ın ise işten çıkarıldığı öne sürülmüştü.

"Yapılan o yemek 3 gün boyunca işçilere yedirildi" 

Yılmaz, 22 Ağustos 2020'de aşçılarının Kovid-19 testi için hastaneye gittiğini, test sonucu çıkmadan tekrar iş yerine gidip yemek yapmaya başladığını, sonra da test sonucunun pozitif çıktığını ve buna rağmen yemeğin kendilerine yedirildiğini iddia etti.

Fabrikada çalışan 300 kişinin bulunduğunu belirten Mustafa Yılmaz, "O yemek 3 gün boyunca işçilere yedirildi ve aşçımızın yaptığı yemekten dolayı bir kişinin daha Covid-19 hastalığına yakalandığı söylendi” şeklinde konuştu.

 

Gaziantep işçi Mustafa Yılmaz İHA.jpg
Mustafa Yılmaz / Fotoğraf: İHA

 

“İtiraz ettim, KOD-29'la işten çıkarıldım”

Pandemi nedeniyle işten çıkarma yasak olduğu için KOD-29 ile görevine son verildiğini iddia eden Yılmaz, "Arkadaşlarımın sağlığı için bu olayı whatsapp durumumda paylaştım.  İnsanlar çoluk çocuk sahibi bir rahatsızlık, sıkıntı olmasın diye paylaştım. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

7 yıldır aynı iş yerinde çalıştığını belriten Yılmaz, tazminat ve ihbar hakkını alamadığını, kendisine "Git mahkemeye ver ne halin varsa gör" denildiğini iddia etti.

“İddialar gerçek dışı”

Fabrika yetkilileri ise olayı yalanladı.

Aşçının Kovid-19 testinin pozitif çıktığını doğrulayan yetkililer, aşçının yaptığı yemeğin kimseye yedirilmediğini, işçi Mustafa Yılmaz'ın iş ahlakına aykırı davranışlar nedeniyle işten çıkarıldığını öne sürdü.

"İnceleme başlatıldı"

Haberin sosyal medyada yayılmasının ardından Gaziantep Valiliği de harekete geçti.

Gaziantep Valiliği Özel Kalem Müdürü Aslan Tektaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır" ifadesini kullandı.

 

 

Independent Türkçe, İHA

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU