Ahmet Hakan: Bir sapıklık çıkacaktı o şeyh bozuntusundan

Hakan, 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismar suçundan tutuklanan Farih Nurullah ile ilgili "Her haliyle 'Bundan bir şey çıkacak ama dur bakalım ne çıkacak' dedirten biriydi" dedi

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında, 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunmak suçundan tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah ile ilgili izlenimlerini yazdı.

"Bir sapıklık çıkacaktı o şeyh bozuntusundan" diyen Hakan yazısında Fatih Nurullah ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Rüyalara dayalı siyasi analizler yapıyordu. Sonradan çıkmaydı, bir dayanağı yok gibiydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Çok çamlar deviriyor" diye hedef alıyordu. Hükümeti maneviyatta Ahmet Davutoğlu’na teslim ettiğini söylüyordu. Müritlerine FETÖ gibi devlete yerleşmekten söz ediyordu. Halinde, edasında, tavrında “İslami vakar"ın izi tozu bile yoktu. Her haliyle “Bundan bir şey çıkacak ama dur bakalım ne çıkacak" dedirten biriydi. Nitekim çıktı da...12 yaşında bir kız çocuğuna adice, namussuzca sarkıntılık çıktı.

Nurullah Fatih’in, bir devlet protokolünde çekilmiş görüntülerinin ortaya çıkmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Hakan, "Buradan yetkili makamlarda bulunanları bir kez daha uyarıyorum" diye yazdı.

Hakan, "Abuk sabuk konuşan, her tarafı oynayan, sürekli ileri geri laflar söyleyen, siyasi konularda bilir bilmez ahkâm kesen, ana akımın içinde yer almayan... Başına sarık sarıp yeşil cübbeler giyen her sakallıyı almayın protokollerinize! Uzak durun bu tür şeyh bozuntularından" ifadelerini kullandı

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU