İki gün içinde tesislerini boşaltması istenilen 68 yıllık Okmeydanı Fetih Spor Kulübü’ne CHP’den destek

CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu ve Milletvekili Kılınç, 68 yıldır kullandıkları tesisleri iki gün içinde boşaltmaları istenen ve bu karara karşı başlattıkları hukuki sürecin sonucunu bekleyen Okmeydanı Fethi Spor Kulübü’ne destek ziyaretinde bulundu

CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu ve Milletvekili Kılınç (sağda), kulübe yaptıkları destek ziyaretinde tahliye kararına tepki gösterdiler / Fotoğraf: CHP

Okmeydanı Fetih Spor Kulübü, 1952 yılında kuruldu ve kurulduğundan beri 68 yıldır Beyoğlu Keçeci Piri Mahallesi’nde bulunan 9 bin 135 metrekare alandaki tesislerde çalışmalarını sürdürüyor.

Ancak 20 Temmuz 2020’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına kulübe tebligat gönderen Beyoğlu Kaymakamlığı’nın kulübün tesislerini iki gün içinde  boşaltmasını istediği iddia edildi.

Kulübün yöneticilerinin tebligata karşı yaptığı başvuru üzerine İstanbul 5’inci ve 6’ıncı idare mahkemeleri,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına kullanım hakkını elinde tutan Milli Emlak yanıt verene kadar yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Milli Emlak’tan yanıt gelmesi üzerine 6’ıncı İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı.

Yine Milli Emlak’tan yanıt gelmesi halinde 5.’inci İdare Mahkemesi’nin de yürütmeyi durdurma kararını kaldırması halinde kulübün tesisleri boşaltması için tahliye yolunun da açılmış olacağı belirtildi.

Kulübün 6.’ıncı İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararına itiraz ettiği, benzer kararın 5.’inci İdara Mahkemesi tarafından da verilmesi halinde buna da itiraz edeceği öğrenildi.

Sonuç olarak önümüzdeki günlerde kaderi belli olacak tesisler için spor kubünün endişeli bekleyişi sürmekte.

tebligat.jpg
Kulübe gönderilen ve tesisleri boşaltmaları istenilen tebligat / Görsel: Okmeydanı Fetih Spor Kulübü

 

Milletvekili Kılınç ve İl Başkanı Kaftancıoğlu’ndan destek ziyareti

Tam da bu süreçte CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Şahin Dil, Okmeydanı Fetih Spor kulübü’ne bir destek ziyareti geldi.

Kulüp yöneticilerinden bilgi alan CHP heyetine, bir dönem Fetih Spor’da futbol oynayan Sol Parti Başkanlık Kurulu Üyesi Alper Taş da eşlik etti.

“Kiramızı ödemek istememize rağmen muhatap bulamadık”

Okmeydanı Fetih Spor Kulübü Başkanı Burhan Erdoğdu,Tesisin, Fatih Sultan Mehmet Vakfı’na ait olduğunu, Vakıflar’ın 2015 yılında tesisi trampa yoluyla Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne devrettiğini, daha sonra da tesisin kullanım hakkının Milli Emlak’a ve son olarak da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçtiğini anlattı.

Tüm bu süreçlerde kendilerine hiçbir şekilde bilgi verilmediğini ifade eden Erdoğdu, 2015 yılına kadar düzenli olarak kiralarını ödediklerini, 2015 yılından sonra ise kirayı ödeyecekleri muhatap bulamadıklarını ifade etti.

Tesisin daha önce imar affından yararlandığını ve tapu tahsis belgesinin bulunduğunu belirten Erdoğdu, kiralarını ödemek istemelerine rağmen kendilerinin işgalci olarak görülüp tesisleri boşaltmalarının istendiğini öne sürdü.

Erdoğdu, tesislerin alınması halinde 300 lisanlı sporcunun ve mahalle gençlerinin mağdur olacağını ayrıca alanın bir deprem toplanma sahası olduğunu başka da yer olmadığını söyledi.

kaftancıoğlu1.jpg
Kaftancıoğlu ve Kılınç, kulüp yöneticilerinden bilgi aldı / Fotoğraf: CHP 

 

Kaftancıoğlu’ndan Okçular Tekkesi hatırlatması

CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu ziyaret sırasında yaptığı konuşmada “Yakın çevrenizde Okçular Tekkesi gibi bir deneyim varken buradaki niyetin ne olduğu açık bir şekilde ortada. İktidar halka rağmen kararlar alıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu süreçte her türlü desteği sağlamaya hazırız” dedi.

Kılınç: Kamu kurumlarının halkın kurumlarına kumpas kurması kabul edilemez

CHP Milletvekili Kılınç ise “ Fetih Spor Kulübü'nün işgalci durumuna düşürülüp tesislerden çıkarılmak istendiğine vurgu yaparak şöyle konuştu:

Kamu kurumlarının halkın kurumlarına kumpas kurması kabul edilemez. Bu, aynı zamanda kamu kurumlarında ciddi bir ihmal ve suistimal olduğunu gösteriyor. Halkın yıllardır spor yaptığı,  özellikle uyuşturucu bağımlılığının da yoğun olduğu bir bölgede gençlerin spor yapmasının engellenmeye çalışılması, buranın ranta kurban ediliyor olması İstanbul gerçekleri açısından da kabul edilebilir değil.

Taş: Haliç Port projesi kapsamında ranta açılıyor

CHP heyetine eşlik eden ve bir dönem Fetih Spor Kulubü’nde futbol oynayan Sol Parti Başkanlık Kurulu Üyesi Alper Taş ise Haliç Port projesine dikkat çekerek, klübün ve tesislerin bulunduğu alanın Haliç Port projesi kapsamında ranta açılmak istendiğini öne sürdü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU