Sonsuzluk Savaşı: Thanos ve Tony Stark arasındaki savaş maceranın başladığı yere atıfta bulunuyor

Avengers: Sonsuzluk Savaşı’ndaki Thanos ve Iron Man arasındaki kavga Obadiah Stane’e ufak bir göndermede bulunuyor

Robert Downey Jr. kısa süre önce Marvel macerasının sona erdiğini doğrulamıştı (Marvel)

Avengers: Sonsuzluk Savaşı’nda (Avengers: Infinity War) Robert Downey Jr.’ın canlandırdığı Tony Stark ve Josh Brolin’in canlandırdığı Thanos arasındaki savaş Marvel Sinematik Evreni’nin ilk kötülerinden Jeff Bridges’ın canlandırdığı Obadiah Stane’e ince bir atıfta bulunuyordu.

İki karakter 10 yıl önce 2008 yapımı Iron Man filminde karşı karşıya gelmişti.

Dünyayı Loki (Tom Hiddleston), Ultron (James Spader) ve Thanos gibi tehlikelerden kurtarmadan önce Tony Stark, Iron Monger’le savaşıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Obadiah Stane, Stark ailesinin eski bir arkadaşı ve uzun süredir iş ortağıydı. Stark’a, kötü niyetli Ten Rings aracılığıyla onu öldürmeyi planlayarak ihanet etmişti. Stane filmin sonunda Iron Man’le savaşmıştı.

Öte yandan, Sonsuzluk Savaşı görünüşe göre Iron Monger’a bir gönderme barındırıyor. Karşılaşmanın sonuna doğru Thanos kazanacak biçimde konumlandırılmıştı. Stark’ı bıçakladıktan sonra Thanos, elini Yenilmez’in başına koyup ona olan saygısını dile getirmişti. Sonrasında Dünya nüfusunun yarısının Sonsuzluk Taşları’yla hazırladığı plandan sağ çıkacağını söylemişti.  

Screen Rant'in haberine göre bu sahnedeki görüntüler Obadiah Stane’in de yer aldığı önemli bir anla şaşırtıcı bir benzerlik içeriyor. 

Iron Man’de Stane ark reaktörünü zahmetsizce göğsünden çıkartarak onu şaşırttığında Stark evindeydi. Stark paralize olmuş biçimde yatarken Stane’in geleceğe yönelik hedefleri ve yaklaşan ölümü hakkında konuşurken onu dinlemekten başka seçeneği yoktu. 

Bu sahnedeki çekimler, özellikle Stane’in Stark’a baktığı an göz önüne alındığında , Sonsuzluk Savaşı’nda Iron Man ve Thanos arasında yaşananları anımsatıyor. Rakibi bu sahnede başarılarıyla övünürken Stark çaresiz biçimde görünüyor.

 

 

Stark’ın bu sahnede yaşadıkları daha küçük bir ölçekte olmasına rağmen Sonsuzluk Savaşı’ndaki deneyimlerine benziyor.

Sonsuzluk Savaşı’nda Tony Stark ağır biçimde yaralanmıştı ve eğer Doktor Strange (Benedict Cumberbatch) son dakikada araya girmeseydi ölecekti. 

Mad Titan her ne kadar Obadiah Stane’in küçük bir tehlike gibi görünmesine neden olsa da Iron Man’in yolculuğunun son uğraklarından birinde maceraya çıktığı noktaya atıf yapıldığı anlaşılıyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU