Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'a uçuşları yeniden başlattı

Rus hükümetinden yapılan açıklamada, koronavirüs tedbirlerinin hafifletilmesi kapsamında 3 ülkeye daha uçuşların başladığı belirtildi

Fotoğraf: Reuters

Rusya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle askıya alınan Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) uçuşlarını yeniden başlattı.

Rus hükümetinden yapılan açıklamada, Mısır, BAE ve Maldivler havayolu trafiğinin açıldığı belirtildi.

Açıklamada Rusya Başbakanı Mikhail Mişostin'in üç ülkeyle karşılıklu uçuşların yeniden başlatılmasına ilişkin bir kararname imzaladığı duyuruldu.

Rus hükümeti, Kahire Havalimanı'na haftada üç, Dubai'ye haftada iki, Maldivler'deki Villana Uluslararası Havalimanı'na haftada üç uçuş gerçekleştirebilecek.

Açıklamada, üç ülkeyle uçuşlara devam etme kararının Rusya'daki Kovid-19 salgınıyla mücadeleden sorumlu komisyonun tavsiyesi üzerine alındığı belirtildi.

Ayrıca İsviçre ile arasındaki uçuş sayısını haftada dörde, Rus havayolu şirketi Aeroflot'a (Moskova-Cenevre) ve Swiss Airlines'ın (Zürih-Moskova) haftada iki yolculuk yapılmasına karar verildi.

Rusya, tedbirlerin hafifletilmesi kapsamında ağustos ayı başlarında Türkiye, Birleşik Krallık, Tanzanya ve İsviçre ile uçuşları yeniden başlatmıştı.

Worldometers verilerine göre Rusya'da bugüne kadar 1 milyonun üzerinde Kovid-19 vakası kaydedilirken, 5 bine yakın ölüm yaşandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU