Rusya ve Hindistan, koronavirüs aşısının üretimi konusunda anlaştı

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kirill Dmitriyev, yılda 300 milyon dozun üzerinde Sputnik V aşısı üretmek için Hint şirketleriyle anlaşmaya vardıklarını belirtti

Rusya ve Hindistan, koronavirüs aşısının üretimi konusunda anlaştı / Fotoğraf: tulasmi.ru

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriyev, Hint NDTV televizyonuna açıklamasında, “Hint uzmanlar, Rus aşının neler yapabildiğini gördü. Yılda 300 milyon dozdan fazla Rus aşısı üretmek için Hintli şirketlerle üretim anlaşması imzaladık” dedi.

Dmitriyev, Hindistan’ın, dünyanın ilk tescil edilen koronavirüs aşısı Sputnik V ile ilgili tüm sorularına yanıt verdiklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hintli bilim adamlarından güçlü destek aldıklarını kaydeden Dmitriyev, “Hindistan ile çok iyi çalışıyoruz. Hindistan’ın, dünyanın her yerinden aşı tedarikinin mükemmel bir merkezi olabileceğine inanıyoruz. Onların tüm sorularını yanıtladık” ifadelerini kullandı

“1 milyardan fazla doz için başvuru aldık”

Dmitriyev, “Araştırma sonuçları ile ilgili soruları vardı, araştırmayla ilgili bu hafta Batı’nın büyük yayınlarından birinde yazı çıkacak. Tescil sonrası araştırmalarla ilgili soru vardı. Bu hafta içinde, Rusya’da 40 binden fazla tescil sonrası araştırmaya başladık” diye konuştu.

Farklı ülkelerden 1 milyardan fazla aşı dozu siparişi aldıklarını kaydeden Dmitriyev, şunları kaydetti:

“Aşıyı, Hindistan ile birlikte üretirsek dünyanın tüm kilit ülkelerine tedarik edebileceğimize inanıyoruz. Bu, kanıtlanmış ve güvenli bir insan adenovirüs teknolojisidir ve biz farklı ülkelerden 1 milyardan fazla doz için başvuru aldık. Daha önce söylediğim gibi, Hindistan’da yılda 300 milyondan fazla üretebileceğimize inanıyoruz.”

 

Independent Türkçe, Sputnik
 

DAHA FAZLA HABER OKU