Koronavirüs aşısı için çalışan Johnson&Johnson ve Novavax şirketleri ile anlaşma imzalayan Kanada Başbakanı Trudeau: En son yapılan aşı testleri umut verici sonuçlar gösteriyor

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, koronavirüs aşısı üzerinde çalışan Johnson&Johnson ve Novavax şirketleri ile anlaşma imzalandığını duyurdu

Justin Trudeau / Fotoğraf: AFP

Koronavirüs (Kovid-19) salgını etkisini arttırmaya devam ederken, birçok ülke aşıya hızlı bir şekilde ulaşmak amacı ile anlaşmalar yapıyor. 

Kanada Başbakanı Justin Trudeau yaptığı açıklamada, koronavirüs için potansiyel aşı üzerine çalışan Johnson&Johnson ve Novavax adlı şirketlerle ortaklık kurduklarını ve anlaşma imzaladıklarını duyurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başbakan Trudeau, geçtiğimiz günlerde de Pfizer Canada ve Moderna ile yine potansiyel aşı üzerine bir anlaşma imzalamıştı. 

Yapılan yeni anlaşmalarla birlikte Kanada'ya 2021'e kadar en az 88 milyon doz aşının ulaşması bekleniyor.

"Başarılı olan potansiyel aşıya ulaşmak için çalışacağız"

Başbakan Trudeau, "En son yapılan aşı testleri umut verici sonuçlar gösteriyor. Bu nedenle bu potansiyel aşılardan birinin başarılı olması durumunda Kanada ve Kanadalıların ihtiyaç duydukları dozlara erişebilmelerini elimizden geldiğince sağlamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Trudeau, çalışmaları hızlandırmak adına Montreal'de bulunan Ulusal Araştırma Konseyi'ndeki bio-üretim tesisini genişletmek için 126 milyon dolar harcayacaklarını aktardı.

Uzmanlar, aşıların klinik deneylerinin 2. ve 3. aşamada olduğunu ve Sağlık Bakanlığı tarafından güvenli kabul edilene kadar resmi olarak hiçbir aşının satın alınmayacağını açıkladı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU