Yerel gazeteden siyasilere tepki: Bu ülkede siyasetçilere ulaşmak, insan olmaktan zordur, uğraşma

Çanakkale’de yayın yapan Çan’ın Sesi gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Bayyar, halkı temsil etme yetkisi verilen siyasilere ulaşmanın, özellikle son dönemde imkânsız bir hal almaya başladığı iddiasıyla siyasetçileri eleştirdi

Hüseyin Bayyar, milletvekillerinin seçilene ve belli bir mevkiye gelene kadar günaşırı ziyaretlerde bulunduğunu, yetkiyi aldıktan sonra ise kendilerine ulaşmakta çok zorlanıldığını savunuyor / Fotoğraf: Independent Türkçe

Çanakkale’de yayın yapan Çan’ın Sesi gazetesi, siyasilere yönelik eleştirilerini sayfalarına taşımayı sürdürüyor.

Siyasetin medya üzerinde kurduğu baskıya haziran ayında tepki gösteren gazete, bugün de ilk sayfasında benzer bir eleştiride bulundu.

Siyasilere ulaşmanın, ‘imkansız’ gibi görünen pek çok şeyden daha zor olduğunu savunan gazete, şu ifadelere yer verdi:

Bu ülkede siyaset’çilere ulaşmak, insan olmak’tan, Sırat köprüsünü geçmekten, AB’ye girmekten, Merkel’in Erdoğan’ı sevmesinden, şeytanın iman etmesinden, Netanyahu’unu özür dilemesinden , Trump’ın doğruyu söylemesinden  zordur. Bakanla hemşehri değilsen, elinde bir kartvizitin, kasanda milyon doların, arkanda bir dayın, bir de sosyal medya uzmanın yoksa boşu boşuna uğraşma.

"Bizleri temsil etme yetkisi verdiğimiz siyasilere ulaşmak, özellikle son dönemde imkansız bir hal almaya başladı"

Son dönemde kullandıkları dil ve hazırladıkları ilginç sayfalarla dikkatleri çeken Çan’ın Sesi gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Bayyar, o manşetin sebebini Independent Türkçe'ye anlattı. 

"Seçtiğimiz ve bizleri temsil etme yetkisi verdiğimiz siyasilere ulaşmak, özellikle son dönemde imkânsız bir hal almaya başladı. Öncelikle danışmanının danışmanına, varsa bir tanıdığa, sonrasında danışmanından geçebilirseniz müsaitlik durumuna göre siyasetçimizin kendisine diye uzayan silsilelerde yorulmaya başladık"  sözleriyle siyasilere ulaşmanın güçlüğüne vurgu yapan Bayyar, gazeteciliğin temel görevi olan halkı bilgilendirme işlevinin de sekteye uğradığını savundu:

Bir konuda bilgi almak bile içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Mesleğimizin gereği olan bilgi toplayıp, halka tarafsız biçimde aktarma görevimizin icrasını da gerçekleştirirken epey zorlanıyoruz. Çünkü muhataplarına ulaşmak, çoğu zaman imkansıza yakın olabiliyor...

Hüseyin Bayyar Çan'ın Sesi.jpg
Hüseyin Bayyar / Fotoğraf: Çan'ın Sesi

 

"Seçilene ve belli bir mevkiye gelene kadar kapılarımızı aşındıran..."

‘Millet devlet için vardır’ anlayışından ‘devlet millet için vardır’a dönülmesi gerektiğini ifade eden Hüseyin Bayyar, hazırladıkları içerikle siyasilere tepkilerini dile getirmeye çalıştıklarını söyledi: 

İçeriğimizi, seçilene ve belli bir mevkiye gelene kadar kapılarımızı aşındıran, günaşırı ziyaretlerde bulunan siyasetçilerin, yetkiyi aldıktan sonra çok az görünmeleri, ulaşmak istediğimizde zorlanmamıza bir tepki olarak hazırladık.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Ne olmuştu?

‘Bazı siyasilere’ tepkisini 13 Haziran günü ironik bir dil ile ilk sayfasına taşıyan Çan’ın Gazetesi, şu ifadelere yer vermişti:

ÇOK YAŞA CHP, VAR OL AK PARTİ, ALKIŞLAR MHP’ye, İYİ PARTİ BÜYÜKSÜN, MHP’Li BAŞKAN ÇOK SÜPER, EFSANE AK PARTİ’Lİ BAŞKAN, BRAVO CHP’Li BAŞKAN, BU VEKİL BİR HARİKA DOSTUM. BUGÜNKÜ 1. SAYFAMIZ TAM İSTEDİĞİNİZ* GİBİ SEVGİLİ SİYASİLER!

Gazete ‘bazı siyasileri’, “Haklarında sürekli iyi şeyler okumak isteyen, aleyhte hiçbir yazıya tahammülleri olmayan ve bunun için hakaret, tehdit dahil HER YOLA başvuran bazı siyasilere çağrımızdır. HALK İÇİN İYİ VE GÜZEL ŞEYLER YAPIN. Aksi halde bizi susturamazsınız” cümleleriyle eleştirmişti.

 

Çan'ın Sesi foto.jpg
Fotoğraf: Çan'ın Sesi 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU