Lewandowski, "Ballon d'Or" ödülünün kendisine verilmesi gerektiğini düşünüyor

Bundesliga, Almanya Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde gol kralı olarak tarihe geçen Lewandowski, Ballon d'Or ödülünün kendisine verilmesi gerektiğini söyledi

Robert Lewandowski / Fotoğraf: Reuters

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğuna ulaşan Bayern Münih'te forma giyen Robert Lewandowski, yılın en iyi erkek futbolcusuna verilen "Altın Top" (Ballon d'Or) ödülünü kendisinin hak ettiğini savundu.

Ülkesi Polonya'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Lewandowski, şu değerlendirmeyi yaptı:

Bu yıl takım olarak kazanılabilecek her şeyi kazandık. Oynadığım bütün turnuvalarda gol kralı oldum. Bence 'Altın Top' ödülü bunları başaran bir oyuncuya verilmeli.

32 yaşındaki yıldız oyuncu, daha oynanmayan Almanya Süper Kupa ve UEFA Süper Kupa'da da kazanmaları gerektiğini belirtti. 

Yılın en iyi erkek futbolcusuna verilen "Altın Top" ödülünün geçen seneki sahibi Lionel Messi olmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Altın Top" ödülü Kovid-19 nedeniyle iptal edildi

Yılın futbolcusuna verilen Ballon d'Or ödülü, bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle verilmeyeceği temmuz ayında açıklanmıştı.

France Football dergisi tarafından ilk kez 1956'da düzenlenen organizasyon, Kovid-19 salgını nedeniyle ilk kez iptal edilmişti.

Dergiden yapılan açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle yeterli şartların oluşmadığı, bu yılın diğer seneler gibi olmadığı ve futbolcuların eşit ve adil şekilde değerlendirilemeyeceği belirtilerek, sorumluluk gereği organizasyonun bu yıl ertelenmesinin daha uygun bulunduğu kaydedilmişti.

 

 

Lewandowski, tarihe geçti

Robert Lewandowski, bu sezon ulaşılması güç bir rekora imza atarak futbol tarihine ismini yazdırdı.

Bayern Münih'in bu sezon mücadele ettiği tüm kulvarlarda zafere ulaşmasında attığı goller ve yaptığı asistlerle takımın en önemli isimlerinden olan Lewandowski, Bundesliga ve Almanya Kupası'nın ardından Şampiyonlar Ligi'nde de şampiyonluk sevinci yaşadı.

Bundesliga'da oynadığı 31 maçta 34 gol atan ve 4 asist yapan Lewandowski, ligde gol krallığı yarışının zirvesinde yer aldı.

 

 

Almanya kupasında ise 5 kez kırmızı-beyazlı formayla sahaya inen 32 yaşındaki yıldız futbolcu, 6 kez rakip fileleri havalandırarak bu alanda da zirveye yerleşti.

Bayern Münih'in bu sezon Devler Ligi'nde oynadığı 11 maçın 10'un sahaya çıkan Lewandowski, toplam kaydettiği 15 golle Şampiyonlar Ligi gol kralı ünvanını da elde etti.

Bir sezonda üç kupa kazanan Bayern Münih'in mücadele ettiği tüm kulvarlarda gol kralı olan Polonyalı golcü, bu alanda bir rekora imza atarak futbol tarihine ismini altın harflerle yazdırdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU