Masa yakarak gündem olan Türk işletmecinin New York'taki restoranları içki ruhsatını kaybetti

Zach adıyla tanınan Zeynel Erdem'in iki restoranının içki ruhsatları iptal edildi

ABD’de çok popüler olan Keeping Up with the Kardashians isimli televizyon programına çekim izni vererek şöhretini büyüten Erdem, artık çok sayıda ünlüyü ağırladığını söylüyor (Instagram)

New York’'un Southampton bölgesindeki 75 Main isimli restoranında adları pedofili ve tecavüz suçlarına karışan milyarderler Jeffrey Epstein ve Harvey Weinstein'in düzenli oturdukları masayı yakarak gündeme gelen ve ABD'de adı "Zach" olarak bilinen Zeynel Erdem'in sahibi olduğu iki restoranın içki ruhsatı iptal edildi.

Page Six adlı haber sitesinin aktardığına göre, pazartesi günü önce Erdem'in sahibi olduğu 75 Main adlı restoranın ardından da Blu Mar adlı diğer restoranın içki ruhsatı koronavirüs pandemisi nedeniyle ilan edilen güvenlik önlemlerini ihlal ettiği gerekçesiyle iptal edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Siteye konuşan Erdem iki restoranın da açık olduğunu belirtti ancak ruhsat iptali nedeniyle en az yarım milyon dolar zarar edeceğini öne sürdü.

Çalışanları işten çıkardığını duyurdu

Erdem iki restoranında aralarında sosyal mesafe önlemlerine uymamanın da yer aldığı bir dizi ihlalden sorumlu tuttuğu 10'dan fazla çalışanı kovduğunu da söyledi

Gzili çalışan bir resmi görevli iki mekanda da yaşı tutmayan gençlerin kimliksiz içki satın alabildiğini tespit emişti.

İlk kez böyle bir ceza aldığını belitren Erdem, Southampton İçki İdaresi'nin bölgede en fazla iş yapan yerlerden olan restoranları kapatarak diğerlerine mesaj vermeyi hedeflediğini savundu.

Erdem "Restoranları kapatabilecekleri mesajını iletmek istiyorlar, o yüzden de en büyüklerini hedef alıyorlar" ifadelerini kullandı.

Jeffrey Epstein ve Harvey Weinstein'in düzenli oturdukları masayı yakarak ABD basınında gündem olan 39 yaşındaki Erdem, 2018’de Milliyet’e verdiği bir demeçte 21 yaşındayken cebinde sadece 200 dolarla ABD’ye gittiğini ifade etmişti.

Erdem, Erzincan’ın bir köyünde çobanlık yaparken denk geldiği bir gazete parçasında gördüğü Manhattan fotoğrafına vurulmasıyla, dilini öğrenmeden gittiği ülkede şimdi çok sayıda mekanın sahibi.

 

Independent Türkçe, Page Six

DAHA FAZLA HABER OKU