Ahmet Ağaoğlu: Fenerbahçe'nin bahsettiği 17 bin frank tazminat değil, mahkeme masrafı

Geçen sezon şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduklarını söyleyen Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Son 6 haftada kaybedilen puanlarla şampiyonluğu Başakşehir'e kaptırdık" dedi

Ahmet Ağaoğlu / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un başkanı Ahmet Ağaoğlu, konuk olduğu Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

2019-2020 sezonunda Medipol Başakşehir'e şampiyonluğu kaptırmanın hayal kırıklığını yaşadıklarını ama gelecek sezon için bunun camia ve takım üzerinde bir travma oluşturmayacağını söyledi.

Ağaoğlu, Trabzonspor'un uzun bir sürenin ardından tekrar şampiyonluk yarışının içine girmesinden dolayı bazı düşüncelerin oluşabileceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

Şampiyonluğun en büyük adaylarından biriydik. Son 6 haftada kaybedilen puanlarla şampiyonluğu Başakşehir'e kaptırdık. 'Bu bir travma yaratacak, kolay kaldırılır bir travma değil' düşüncesi sağlıklı bakış açısı değil. Hayal kırıklığı tabii ki olabilir. Özellikle taraftarlar, yöneticiler, başkan, futbolcular, teknik heyet açısından hoş bir şey değil. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle liglere verilen aranın ardından 8 maça çıktıklarını hatırlatan Ağaoğlu, bordo-mavili ekipte yaptıkları ekonomik hamleleri şöyle anlattı:

Önümüzde 40 maç var. Şampiyonluğu kazanmakla, kupayı kaldırmakla her şey bitmiyor. Bunun devamı, sürekliliği var. Yönetime geldiğimizde çok sağlıksız ekonomik yapı vardı. Kur farkı, faiz gideri gelirinin neredeyse iki katı olan bir kulüp vardı. Aynı zamanda son 10 senedir de hiçbir şekilde zirve mücadelesi yapmamış, 8 seneye yakın Türkiye Kupası'nı alamamış Trabzonspor vardı. Sürdürülebilir başarı için 3-4 seneye ihtiyacımız olduğunu söyledik. Şunu da ilave ettik; 'sakın bu 3-4 sene içinde Trabzonspor zirve yarışının arkasında kalacağı şeklinde de anlaşılmasın'. Sürdürülebilir başarı için, finansal program için 3-4 seneye ihtiyacımız var. Ama bu dönem içinde Trabzonspor her zaman zirve yarışı içinde olacak.

Ağaoğlu, Jose Sosa ve Gaston Campi ile yaşandığı iddia edilen diyaloglarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Söz de ben soyunma odasına girmişim Sosa'ya 'neden oynamıyorsun' demişim. Campi 'sen takım kaptanıyla böyle konuşamazsın' demiş. Pandemi sürecinden sonra akreditasyonlar iptal edildi. İki yıllık süreç içinde bırakın kelimeyi, bakışlarıyla tavırlarıyla ne şahsıma ne herhangi bir yöneticimize bu şekilde davranışta bulunmadılar.

 

Ahmet Ağaoğlu - AA.jpg
Ahmet Ağaoğlu, AA Editör Masası'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu / Fotoğraf: AA

 

"UEFA'ya baskı yapıldı"

UEFA'dan aldıkları Avrupa kupalarından men cezasıyla ilgili de konuşan Ağaoğlu, "UEFA yetkilileri, bizim Avrupa'dan men cezası almamız için nerelerden baskı yediklerini ima ettiler. UEFA, bunu bize ima ettiği için söylememde bir sorun yok" şeklinde konuştu.

Uğurcan ve Sörloth açıklaması

Ağaoğlu, takımın genç yıldızları Uğurcan Çakır ve Norveçli golcü Alexander Sörloth ile ilgili şunları kaydetti:

Uğurcan için teklif geldi. Leipzig de Sörloth için ısrarcı bir kulüp. Başka gelen teklif yok. Her ikisi için de gelen teklifler beklentilerin altında. Bu rakamlara 'Evet' demeyiz. 

"Harcama Limitinde sistem belli, bazı kulüplerin serzenişini anlamıyorum"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) belirlediği Harcama Limitleri yanlış hesaplanıyor, hata yapılıyor" sözleri hatırlatılan Ağaoğlu, "Bizim öngördüğümüz harcama limiti ile TFF'nin açıkladığı arasında fark yok. Biz zaten limitimizi belirledik ve çıkacak limiti biliyorduk. Sadece 1-2 milyon fark var. Sistem belli, bazı kulüplerin serzenişini anlamıyorum" yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Fenerbahçe'nin bahsettiği 17 bin frank tazminat değil, mahkeme masrafı"

Trabzonspor Kulübü'nün, Temmuz 2017’de FIFA nezdinde başlatmış olduğu, verilen karar üzerine Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıdığı ve 30.07.2019 tarihinde CAS’ın da yapılan başvuruyu reddetmesi ile Trabzonspor'un bu kez İsviçre Federal Mahkemesi’ne yaptığı itiraz başvurusu, reddedilmişti.

Federal Mahkeme'nin başvuruyu reddetmesinin ardından Fenerbahçe Kulübü'nün yaptığı açıklamayı değerlendiren Ağaoğlu, sarı-lacivertli kulübe ödenecek 17 bin İsviçre frangıyla ilgili şunları söyledi:

FIFA’nın vermiş olduğu karara CAS’ta itiraz ettik. FIFA bizim başvurumuza benim konu değil dedi. Biz CAS’a gittik. CAS, FIFA dosyayı kabul etmek yada kabul etmemek özgürlüğüne sahip. CAS’ın da kararı bu yönde olunca bu tür konularda İsviçre Federal Mahkemesi'ne gidiyorsunuz. Burası davaya bakmaz usulüne bakar. Usulde uygunsuzluk yok diye İsviçre Federal Mahkemesi karar verdi. Karar bu. Şu haklı bu haklı diye bir karar yok. Tazminatta dava giderleri. Sen bunu tazminat diye açıklarsan sıkıntı çıkar. Böyle açıklanınca bizde gerçekleri açıklamak zorunda kaldık. Bu tazminat değil mahkeme masrafları. Tazminat davası açarsınız lehinizde ve aleyhinizde karar verilir. Oluşan tazminatı tazmin ederler. Tazminat budur.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU