Manchester United Kaptanı Maguire, yaşadıklarını anlattı: 'Kariyerin bitti, artık futbol yok' diyerek bacaklarıma vurdular

Yunanistan'da kavgaya karışan ve 21 ay hapis cezası alan Manchester United'ın kaptanı Harry Maguire, polislerin "Kariyerin bitti, artık futbol yok, bir daha oynayamayacaksın" diyerek bacaklarına vurduklarını ileri sürdü

Harry Maguire / Fotoğraf: Reuters

Yunanistan'ın Mikonos Adası'nda bir eğlence yerinde karıştığı kavga sonrası fiziksel saldırı, polise direnme ve rüşvet teklif etme iddialarından suçlu bulunarak 21 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan Manchester United'ın kaptanı Harry Maguire, yaşadıklarını anlattı.

BBC'ye verdiği röportajında hayatından endişe ettiğini belirteren Maguire, olayı şöyle anlattı:

İki adam kız kardeşime doğru yaklaştı. Nereli olduğunu sordular, kardeşim cevap verdi. Sonra nişanlım, kardeşimin nefes nefese koşarak geldiğini gördü. Kaçırıldığımızı zannettim. Dizlerimizin üzerine çöktük, ellerimizi havaya kaldırdık. Daha sonra bacağıma vurdu ve 'Kariyerin bitti,  bir daha futbol oynayamayacaksın' dedi. O anda polis olma ihtimallerinin olmadığını düşündüm. Kim olduklarını bilmiyorum, kaçmayı denedim. Hayatımdan endişe ettim.

Gözaltında iki gece geçiren Maguire, bu deneyimi için, "Korkunçtu, bir daha asla yapmak istemediğim bir şey. Kimsenin yaşamasını sitemem. İlk kez böyle bir durumla karşılaştım" değerlendirmesinde bulundu.

Kimseye bir özür borcunun olmadığı düşündüğünü söyleyen Maguire, şu ifadeleri kullandı:

Özür, yanlış bir şey yaptığınız zaman dilenir. Sadece kulübü ve taraftarlarımızı bu duruma düşürdüğüm için üzgünüm.

Yunanistan’da yaşanan olayların ardından Milli Takım kadrosundan çıkartılan Maguire, Manchester United’daki kaptanlığının da tehlikeye girdiği iddialarına şu yanıtı verdi:

Kaptan olup olmamak önemli değil. Bu kulüp için oynamak büyük bir ayrıcalık. Bu benim kararım değil.

Davayı değerlendiren Maguire, “Yunan hukukuna büyük inancım var, yeniden yargılama bize hazırlanmamız, kanıtları toplamamız, tanıkları mahkemeye getirmemiz için daha fazla zaman verecek ve gerçeğin söyleneceğinden ve ortaya çıkacağından eminim” şeklinde konuştu.

 

Harry Maguire - Reuters.jpg
Harry Maguire, Yunanistan'da karıştığı kavga sonrası iki gün gözaltına alındı / Fotoğraf: Reuters

 

Ne olmuştu?

Maguire, Mikonos'taki bir barda, kardeşi ve arkadaşlarıyla eğlenirken mekandaki diğer turistlerle kavga etmişti.

Polise sözlü ve fiziki saldırıda bulundukları için yakalanarak gözaltına alınan Harry Maguire ve diğer iki şüphelinin savcılığa sevk edilmişti.

Kavga sonrası gözaltına alınan 27 yaşındaki Maguire'ın, Yunanistan'daki ilk duruşmasında tutuksuz yargılanmasına karar verilmiş ve İngiliz futbolcu, ülkesine dönmüştü.

Avukatının temsiliyle devam eden davada fiziksel saldırı, polise direnme ve rüşvet teklif etme iddialarından suçlu bulunan Harry Maguire, 21 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

 

80 milyon sterline transfer edilmişti

Manchester United, 2019-20 sezonu başında Leicester City'de forma giyen Harry Maguire'ı 6+1 yıllığına kadrosuna katmıştı.

Birleşik Krallık basını, Manchester ekibinin Maguire için Leicester City'ye 80 milyon sterlin ödediğini ve yıldız futbolcunun bonservis bedeli en yüksek savunma oyuncusu olduğunu ileri sürmüştü.

27 yaşındaki Maguire, geçen sezon Premier Lig'de 38 maçta forma giyerken, 1 gol ve 1 asist üretmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU