İmamoğlu: Bireysel değil, toplumsal faydayı hakim kılacağız

İBB Başkanı İmamoğlu, başlangıçta iyi niyetle çıkılan Sular Vadisi'nin hak ettiği noktada olmadığını söyledi

İmamoğlu: Bireysel faydayı değil, toplumsal faydayı hakim kılacağız / Fotoğraf: İBB Basın

Başakşehir Sular Vadisi'nde incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, vadi içinde inşaatı devam eden kreş binasının daha önceden bir derneğin işgali altında olduğu bilgisini paylaştı.

Gezinin en ilginç anı ise, vadi içinde faaliyet gösteren Başakşehir Belediyesi'ne ait Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER) önünde yaşandı.

İmamoğlu'nun geldiğini duyan çalışanlar, merkezi boşalttı. Olaya tanık olan İmamoğlu, tepkisini, "Yazık. Bu talimatı veren akla yazık. Bu, bir talimat. Kim verdi onu, bilemiyorum ama o akla yazık. 'Çabuk! Boşaltın orayı, İmamoğlu geliyor!' Böyle bir bakış yani" sözleriyle dile getirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yanlışlardan kaynaklı kamu zararı oluşmuş"

Geziyle ilgili değerlendirmeyi de vadi içinde gerçekleştiren İmamoğlu, İstanbul’un birçok yerinde kayıp alanlar bulunduğunu aktardı.

Yeterince doğru işletilmeyen ya da düzgün bir master planı olmayan alanların olduğunu belirten İmamoğlu, "Yapanların emeğine sağlık. Sular Vadisi, kıymetli bir yeşil aks oluşturmuş burada. Ancak günün sonunda; oluşan yanlış kullanımlar, usulsüz devirler, usulsüz tahsisler burada aslında muazzam bir kamu zararı oluşturmuş ve alan kirliliği yaratmış" diye konuştu.

"Kamu malına çökme gibi hususlar var"

Söz konusu yerlerde siyasi malzeme yerine toplumun nasıl faydalanacağı konusunda işbirliğinin şart olduğunu kaydeden İmamoğlu, şunları kaydetti:

Buranın başlangıcında KİPTAŞ var, KİPTAŞ'ın üretimi var, KİPTAŞ'ın, yap-işlet anlaşması var. Dönemsel bu geçişi de bir marifet kabul edip, siyasi zeminde bir değerlendirme biçiminde tavır alan bazı arkadaşların yüzünden ne yazık ki, ciddi anlamda kötü kullanımlar, bir nevi kamu malına çökme gibi hususlar var. Bunları yerinde görmek istedim.

"Ortak akılla bir yol yürüyüşü tahsis edeceğiz"

Ciddi manada "Sular Vadisi Eylem Planı" çalışacaklarını vurgulayan İmamoğlu, devamında şunları aktardı:

Baştaki iyi niyete, güzel imalata dair minnet duygularımı iletiyorum ama ona bile ihanet edilmiş. Başlangıçta iyi niyetle çıkılan bu güzelim vadi, bu anlamda hak ettiği noktada değil. Sular Vadisi'ni kamunun kullanımında, hiçbir kaybı olmayacak. Birinin adına okul yapılmış, o başkasına vermiş. Hala o kayıp dönemin tesirleri var burada. Günün sonunda biz burayı hızlıca hem İBB hem Başakşehir Belediyesi, -Sayın Başkan'ı davet ettik, gelmedi- ortak akılla bir yol yürüyüşü tahsis edeceğiz.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU