Kıtalar kulaçla birleşti… İmamoğlu: Dünyada bunun gibi bir yarış yok

Fotoğraf: İBB Basın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) desteği ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından 32. kez düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın startını, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Uğur Erdener birlikte verdiler. Kanlıca sahilinde, havalı kornaların çalması ve “Kıtalar Kulaçlarla Birleşiyor” sloganı ile kulaç atmaya başlayan sporcular, Beşiktaş Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'ndaki finiş noktasına kadar yüzdüler.

"Korona döneminden bir anı"

Bin 120’si Türk, 700’ü yabancılardan oluşan bin 820 sporcunun kıyasıya yarıştığı müsabaka sırasında değerlendirmelerde bulan İmamoğlu, “Bir tarafta maraton bir tarafta yüzme yarışı. İki kıtayı birleştiren başka bir yarış yok dünyada. İki kıtanın arasında yapacağınız her organizasyon dünyada iz bırakır. Bunun kıymetini bilerek, her türlü erdem ve kalitesini dünyayla paylaşmak lazım. Uluslararası katılımın yüksek olması da çok sevindirdi beni. Korona sürecinde, hafif de olsa normalleşme anı gibi bir gün olacak hepimiz adına” dedi.

ac1ff33c-fedd-4dd6-bd02-90708f8dd80b.jpg
Önceki yıllardan farklı olarak pandemi kuralları çerçevesinde, 46 ülkeden sporcunun katılımıyla düzenlenen yarışmada, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’na yüzücüler ve görevli personel dışında kimse alınmadı. (Fotoğraf: İBB Basın)


"Boğazda yüzdüm"

Yarışmayı, “Ben de seneye cesaret edebilir miyim, yapabilir miyim” duygusuyla izleyeceğini belirten İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

Boğazda daha önce yüzdüm. Uzun mesafeli değil ama kısa mesafeli bir yüzme oldu. Akıntısı ilginç. Yüzmede fena değilimdir, akıntıyı da severim. Akıntılı denizlerde yüzdüğüm için biraz keyifli bir çalışma yaparak seneye bunu yapabilirim.

6e233bd4-7e6d-44bc-984a-a165f0fb1b7c.jpg
İmamoğlu ve Kasapoğlu, bir süre sohbet etti. (Fotoğraf: İBB Basın)


6.5 kilometre yüzdüler

Kıtalar arası yüzen sporcular, 6,5 kilometreyi kulaç atarak tamamlamış oldu. En genç yüzücünün 14, en yaşlı yüzücünün ise 90 yaşında olduğu müsabakada; kadınlarda 47 dakika 52 saniyelik derecesiyle Hilal Zeynep Saraç birinci oldu. Ilgın Çelik 48 dakika 13 saniyelik süresiyle ikinci olurken, Sudenaz Çakmak ise 48 dakika 46 saniye ile üçüncü oldu.

Erkeklerde ise Mustafa Serenay, 46 dakika 1 saniyelik derecesiyle ilk sırada yer aldı. Atahan Kireşçi, 46 dakika 20 saniyelik süresiyle ikinciliği, Atakan Malgil ise 47 dakika 31 saniye ile üçüncü oldu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU