ABD'nin "kapatacağız" baskısının ardından TikTok'un CEO'su istifa etti

Haziran ayında Disney'deki görevinden ayrılıp TikTok CEO'su olarak görevlendirilen Kevin Mayer, Çin merkezli sosyal medya uygulamasının ABD’de yasaklanacağı tartışmalarının ardından istifasını sundu

TikTok CEO'su Kevin Mayer. Fotoğraf: Jesse Grant / Getty Images 

Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok'un ABD'de yasaklanması için Trump yönetiminin iki kararnameye imza atmasının ardından TikTok CEO'su Kevin Mayer, görevinden ayrılacağını açıkladı. 

1 Haziran'da göreve gelen ve üç ay sonra istifa ettiğini çalışanlarına bir e-posta yoluyla duyuran Mayer, "Politik atmosfer son haftalarda çok sert şekilde değişti" dedi ve şöyle devam etti:
 

Kurumsal yapıdaki değişiklikler ve bana verilmiş bu küresel rol neyi gerektiriyorsa bunu yansıtmak için elimden geleni yaptım. Bu bağlamda en kısa sürede bir çözüme ulaşmayı beklerken ben, size şirketten ayrılmak kararım konusunda sizi bilgilendirmek istedim. 

Amerikan yönetiminin TikTok'un ABD operasyonlarının satışı için gösterdiği baskı sonucu bana verilen bu görev de daha farklı olmaya başlayacaktır. 

Bu kararımın şirketle hiçbir alakası olmadığını da netleştirmek isterim. Gelecekte gördüğüm ya da inandığım şey, bizim şu anda inşa ettiğimiz şeyin kendisi. 


CNBC'ye konuşan TikTok Sözcüsü ise "Son aylardaki siyasi ortamın Kevin'ın gelecekteki rolünün kapsamını önemli ölçüde değiştirdiğini biliyor ve bu kararına saygı duyuyoruz" açıklamasını yatı. 

TikTok'un ABD kolunun Genel Müdürü Vanessa Pappas, geçiş döneminde şirketin genel müdürlüğünü üstlenecek. 

Ne olmuştu?

Dünyanın en büyük iki ekonomisinin ticaret ve teknoloji kavgasının son örneği Pekin merkezli ByteDance'in geliştirdiği sosyal medya uygulaması TikTok'un ABD'de yasakalanacağı tartışmalarıydı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

7 Ağustos'ta da ABD'li kişi veya kuruluşların, Çinli şirketlere ait sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat ile herhangi bir iş yapmasını yasaklamaya yönelik iki kararname imzalamıştı.

14 Ağustos'ta ise TikTok'un sahibi ByteDance'in ABD'deki operasyonlarını 90 gün içinde elden çıkarmasına yönelik bir kararname yayımlandı. 

Başkan Trump, TikTok'un ABD operasyonlarının bir Amerikan şirketi tarafından satın alınması gerektiğini söylerken, Microsoft ve Oracle en güçlü adaylar arasında.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU