LeBron James'ten küfürlü tepki: Değişim istiyoruz, artık bıktık

Los Angeles Lakers forması giyen yıldız oyuncu LeBron James, Twitter hesabından paylaştığı mesajla küfür ederek "Değişim istiyoruz. Artık bıktık" dedi

LeBron James / Fotoğraf: AP

Amerika'daki siyahi vatandaşlara uygulanan ırkçı saldırılar neticesinde NBA takımları isyan etti ve dün gece oynanması gereken maçlar, oyuncuların boykot kararı sonrasında ertelendi

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Milwaukee Buckslı oyuncuların protestosuna Los Angeles Lakers'ta destek vererek maça çıkmama kararı almıştı.

Protestolara desteğini her fırsatta dile getiren James, resmi Twitter hesabından küfürlü bir paylaşımda bulundu ve "Değişim istiyoruz. Artık bıktık" ifadelerini kullandı.

 

 

LeBron James, ABD'de daha önce yine bir polis tarafından öldürülen George Floyd protestolarına da destek vermiş ve değişim hareketi başlatmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Biz siyahlar Amerika'da korku içinde yaşıyoruz"

NBA'in yıldız ismi LeBron James, Jacob Blake'in polis tarafından vurulması sonrası ABD'deki ırkçılığı eleştirmişti. 

"Biz siyahlar Amerika'da korku içinde yaşıyoruz" diyen yıldız basketbolcu şu ifadeleri kullanmıştı:

Biliyorum ki insanlar duyma yeteneğini kaybetmeye başladı. Ancak biz siyahlar Amerika'da korku içinde yaşıyoruz. Siyah erkekler, siyah kadınlar, siyah çocuklar, hepimiz çok korkuyoruz. Orada oturup bana bir kişiyi etkisiz hale getirmenin ateş etmekten başka bir yolu olmadığını söylerseniz, sadece bana değil, bu toplumdaki bütün siyah vatandaşlara yalan söylemiş olursunuz. Çünkü biz aynı şeyleri yaşayıp duruyoruz. Onu yakalayabilirlerdi. Bunu yapabilirlerdi. Neden her seferinde silahlar vurulmak zorunda?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU