Trump Jr. seçimlerde babasına güvenmiyor mu: "Kaybediyoruz dostum, canımız gerçekten yanacak"

ABD Başkanı'nın en büyük oğlunun, Trump Organization'ı soruşturan savcılarca suçlanmaktan korktuğu belirtiliyor

Donald Trump'ın, eski eşi Ivana Trump'tan olan en büyük çocuğu 42 yaşında (AP)

Donald Trump Jr.'ın, babasının kasım ayında yeniden seçilemeyeceğinden endişe duyduğu bildirildi.

Söz konusu iddia, salı günü The New York Times'ta yer aldı.

Trump Jr.'ın endişeleri, ismi verilmeyen seçim kampanyası yetkilileri ve ABD Başkanı'nın oğluyla düzenli irtibatta bulunduğunu iddia eden muhafazakar bir aktivist tarafından gazeteye sızdırıldı.

Aktivist, Trump Jr.'ın "kaybedeceklerini düşünen tek kişi olduğunu" gazeteye anlattı: 

'Kaybediyoruz dostum, kaybedince canımız gerçekten yanacak' gibi düşünüyor.

Habere göre, Başkan Trump'ın büyük oğlunun kaygıları, New York Başsavcısı'nın Trump Organization hakkında yürüttüğü ve devam eden soruşturmadan kaynaklanıyor. Trump Jr.'ın, 2020 ABD seçimlerindeki yenilgi sonrası savcıların Donald Trump ve çocuklarını soruşturma kapsamında suçlamaya teşebbüs etmesinden korktuğu bildirildi.

Trump Jr.'ın Trump yönetimi ve gelecek Joe Biden yönetimi arasında "barışçıl bir geçiş" yaşanmamasından ve Biden yönetiminin "mahkumları kurşuna dizmeyi" planlamasından korktuğu anlaşılıyor.

Trump Jr.'ın sözcüsü Andy Surabian, haberin "yüzde yüz sahte" olduğunu söyledi ve ısrarla "Don'un bu tür kaygıları yok" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberin doğru olduğu varsayılırsa, Trump Jr. Başkan baba hakkında olumsuz konuşan tek aile üyesi değil.

First Lady Melania Trump'ın eski danışmanlarından biri, Beyaz Saray'da geçirdiği zamana dair bir kitap yazıyor ve elinde Bayan Trump'ın kocası ve kocasının çocukları hakkında aşağılayıcı sözler sarf ettiği kayıtlar bulunduğunu öne sürüyor.

Stephanie Winston Wolkoff, First Lady'yle ilişkisini ve nihayetinde arkadaşlıklarının sona erişinin detaylarını anlatan kitabını eylül ayında piyasaya sunacak.

Gazeteci Yaşar Ali, Wolkoff'un Melania Trump'ın eleştirel yorumlar yaptığı kayıtlara sahipmiş gibi göründüğünü bildirdi.

Ali, en aşağılayıcı yorumların çoğunun "Ivanka Trump'a ayrıldığını" öne sürüyor.

The Washington Post, Donald Trump'ın yeğeni olan ve Başkan'ın ailesindeki işlevsel bozukluklara dair bir kitabı bulunan Mary Trump'ın elinde, Başkan'ın kız kardeşi Maryanne Trump Barry'nin erkek kardeşine dair aşağılayıcı sözler söylediği kayıtlar bulunduğunu bildirdi.

Barry, şu ifadeleri kullanmış:

Tek yapmak istediği tabanına hoş görünmek. 
Herhangi bir prensibi yok. Hiç yok. Hiç. Tabanı da, yani Tanrım, dindar bir insansanız insanlara yardım etmek istersiniz. Bunu değil.

Barry, erkek kardeşini yalan söylemek ve başkanlığın sorumluluklarına yeterince hazırlanmamakla itham ederek sözlerini sürdürmüş:

Tanrım, lanet olası tweet'leri ve yalanları. Çok özgür konuşuyorum ama biliyorsun. Hikayelerin değişmesi. Yetersiz hazırlık. Yalan söylemek. Lanet olsun.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU