Marvel'ın Sonsuzluk Taşları filmlerde göründüğünden ne tür farklı özelliklere sahip?

Marvel’ın Sonsuzluk Taşları çizgi romanlarda daha farklı biçimde tasvir ediliyor

Sonsuzluk Taşları filmlerde karakterlerin kaderini değiştirecek kadar güçlü tasvir ediliyor (Marvel Studios)

Sonsuzluk Taşları, Marvel Sinematik Evreni’nin en önemli öğelerinden biri ve hem Thor’un çekicinden daha güçlü hem de Kaptan Amerika’nın kalkanından daha işlevli. 

Marvel Sinematik Evreni kapsamında ana akım filmler üretilmesi Sonsuzluk Taşları’nın esasen nasıl işlediğini tüm incelikleriyle neden anlatılmadığına bir cevap oluşturabilir ancak ortak özelliklere rağmen Marvel’ın taşları çizgi romanlardaki tasvirleriyle çelişiyor.

Hem filmlerde hem de çizgi romanlarda her bir taş onları ele geçirenlere evrenin en eski güçleri üzerinde kontrol kurmalarını sağlıyor: zaman, uzay, gerçeklik, güç, zihin ve ruh.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Galaksinin Koruyucuları’nda (Guardians of the Galaxy) Taneleer Tivan taşların evrenin başlangıcından önce var olan altı tekilliğin kalıntıları olduğunu açıklıyor. Bu açıklama Marvel çizgi romanlarının açıklamasına benzese de daha sonra işler farklılaşıyor. 

Tivan taşların ancak olağanüstü güçte varlıklar tarafından kullanılabileceğini açıklayarak onun gücüyle yok olmadan önce taşlardan birinin gücünü paylaşan bir grubun hikayesini anlatıyor. 

Bu nedenle taşların bir tür aracı nesneyle kullanılması gerekiyor. Ancak Sonsuzluk Eldiveni dahi taşların fiziksel etkisini makul hale getirmeye yetmemişti. Hulk ciddi biçimde yaralanmış ve Tony Stark hayatını kaybetmişti. 

Öte yandan taşların bu tasviri çizgi romanlardaki haliyle çok az benzerlik taşıyor ve çizgi romanlardaki taşlar en az güçlü karakterler tarafından bile kullanılabiliyor.

Screen Rant'in haberine göre Infinity Wars çizgi romanlarına götüren olaylarda Black Widow ve hatta Kingpin’in emrindeki Turk Barrett bile herhangi bir hasar almadan taşları kullanmıştı. 

Esasen Marvel çizgi romanlarından birden fazla Sonsuzluk Taşı seti bulunuyor. Orijinal set Jonathan Hickman’ın New Avengers #3’ünde Kaptan Amerika onları boyutlar arası saldırıyı önlemek için kullandığında yok edilmişti. Fakat daha sonra yeni taşlar da yaratıldı. 

Bu taşlar her biri başka bir taşla karakterize edilen ilkel bir gücün ustalığından kuvvet alan yeni kurallarla çalışıyor. Örneğin, Güç Taşı’nın ustalığı kullanıcısının zihin üzerindeki kişisel becerisine bağlıyken, Zihin Taşı kullanıcısının ruha hakimiyetinden güç alıyor. 

Bu da bireysel olarak taşların yalnızca kullanıcılarının özel yetenekleri kadar güçlü olduğuna işaret ediyor. Ancak taşlar yine de kullanıcılarına pozitif etkide bulunarak güçlerini artırıyor. 

Sonuçta Marvel Sinematik Evreni’ndeki Sonsuzluk Taşları çizgi romanlardaki eşdeğerlerinden çok daha ölümcül. Taşlar filmlerde nihai bir güç olarak tasvir edilmelerine karşın, çizgi romanlarda güçlü nesnelerden oluşan daha geniş bir sistemin yalnızca bir parçası. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU