Sancar: Kürt sorunu için muhalefet partileriyle ortak bir komisyon kurabiliriz

"İktidar Kürt sorununun çözümü için de baskıdan zulümden başka bir yol izlemeyeceğini ortaya koyuyor”

Fotoğraf: HDP Basın Birimi

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kürt sorununa çözüm üretmek için muhalefet partileri ile birlikte bir komisyon kurabileceklerini ifade etti.

Partisinin Demokratik Mücadele Programı kapsamında Manisa’da düzenlenen oturumda konuşan Sancar, iktidarın “barış diye bir şey düşünmediğini” savunurken “Savaşı derinleştirmeyi düşünüyor, bu yönde ilerliyor. Kürt sorununun çözümü için de baskıdan zulümden başka bir yol izlemeyeceğini ortaya koyuyor” dedi.

“Eğer Kürt sorununu demokratik siyasetle, müzakere ve diyalogla çözmeyi kabul ediyorsak muhalefet partileri olarak aramızda mekanizmalar oluşturabilir, hatta muhalefet partilerinden oluşan komisyonlar kurabiliriz” diyen Sancar, şu ifadeleri kullandı:

Bunları Meclis'te de yapabiliriz, biz hazırız. Muhalefet partileri anlaşırsa Kürt sorununda barış ve demokratik çözüm konusunda çalışma yapacak ortak bir komisyon kurabiliriz. Bu komisyon iktidar ortaklarına kapalı olmaz. İstiyorlarsa muhalefetin Meclis’te kuracağı bu komisyona katılabilirler. Katılmak isterlerse, tartışmalara iştirak etmek isterlerse biz HDP olarak buna da karşı çıkmayız.

Sancar, sözlerine şunları ekledi:

Bu barış yolu ile Kürt sorununda demokratik çözüm bulmaktır, Kürt sorununda demokratik çözüm ile güçlü bir demokrasi getirmektir. Halkların ve inançların özgürlüğünü ve eşitliğini sağlamaktır. İşte düşmanlık yerine özgürlük ve barış içinde birlikte yaşamı savunan herkesi hep birlikte yürümeye davet ediyoruz. Biz buradayız, bu yolda yürümeye devam edeceğiz, bu topraklar hepimizin. Bu topraklarda kimsenin kimseye zulmüne izin vermeyeceğiz. HDP var oldukça zulme karşı direniş ve barış ve demokrasi mücadelesi devam edecektir. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU