Ahmet Hakan: Fatih Portakal habercilik alanında çığır falan açmadı, ahkam kesti

"Alanında rakipsiz kalmış olmanın semeresini bol bol yedi"

Fotoğraflar: YouTube

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, FOX TV’den ayrılan gazeteci Fatih Portakal’ın “habercilik alanında çığır açmadığını” ve “daha çok ahkam kestiğini” iddia eden bir yazı kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan, bugünkü köşe yazısında Portakal hakkında şu görüşleri savundu:

Emekliye ayrılmış. Hayırlı olsun. Güzel bir emeklilik geçirsin... Kişisel bir başarısı var mıydı? Elbette vardı! Ancak bu kişisel başarıda ülkenin içinde bulunduğu politik atmosferin payı çok yüksekti. Alanında rakipsiz kalmış olmanın semeresini bol bol yedi. Üstelik habercilik alanında çığır falan açarak değil, daha çok ahkâm keserek... Başarısı, bu çerçevede bir başarıydı yani.

Hakan, TRT Ana Haber’i sunacağı iddia edilen Star yazarı Ersoy Dede için de şu ifadeleri kullandı:

TRT ekranında ana haber sunma işini iyi başaracağına inanıyorum... Bunun için yeteneği var. Ekrana yakışıyor. Başarılı olur olmasına da... Bunun koşulları var: Mesela alabildiğine kuşatıcı olmak gibi... Mesela sosyal medyada laf alıp vermekten uzak durmak gibi... Mesela propagandist olmaya yanaşmamak gibi... Ayrıca böyle davranmasını gerektiren bir durum da söz konusu: TRT gibi bir platformda görev yapacak. Başarılar diliyorum kendisine.

Hakan, bir dönem Kanal D Ana Haberi sunmuş, Portakal'a rakip olmuştu.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU