Fransa'da Müslüman ailenin kızına uyguladığı şiddet gündemde

Bosna kökenli aile Fransa’nın Besançon şehrinde yaşıyor ve yaptıkları şeyden dolayı aile üyeleri hapis ve para cezasına çarptırılabilir

Yetkililer, kızın ailesinin kendisi ile iletişime geçmesini ya da yanına yaklaşmasını yasakladı (AFP)

Fransa’nın doğusunda yer alan Besançon şehrindeki emniyet güçleri on yedi yaşındaki bir kızın ailesini ve aynı şekilde dayısı ile teyzesini, bir aile toplantısı sırasında şiddete başvurma ve suça ortaklık etme suçlamasıyla gözaltına aldı. Aile fertleri haklarında şartlı tahliye kararı verildi.

17 Ağustos tarihinde genç kız, dinsel çatışma yüzünden ailesi tarafından bir cezaya maruz kaldı. Genç kız, Hristiyan kökenli Sırp erkek arkadaşıyla evlenmek istediği için önce dövüldü ardından da ceza olarak ördüğü saçları kesildi.

Yaklaşık üç sene önce Fransa’ya yerleşen Bosnalı aile, kızının yirmi yaşındaki erkekle ilişkisini bilmemek bir yana çocuğun ailesiyle de iyi bir ilişkiye sahipti. Ancak çift ciddi ciddi evlenmeyi düşününce işin rengi değişti.

Besançon Başsavcı Vekili Margaret Parietti’ye göre kızın ailesinin kendisini “Biz Müslümanız, Hristiyan biriyle evlenmeyeceksin” diye uyardığı öne sürüldü.

Bu ayın 17’sindeki olaylar kızın cep telefonunun elinden alınması ve erkek arkadaşıyla herhangi bir şekilde iletişim kurmasının engellenmesiyle başlayarak baskıların gittikçe arttığı bir ortamda gelişti. Ancak en nihayetinde kız, iki aile ile telefon mesajları üzerinden iletişim kesilmemesine rağmen erkek arkadaşıyla kaçmayı başardı.

Kaçan çift dört gün sonra sorunu çözmek için Besançon’a geri döndü. Pazartesi günü, genç erkek ailesiyle birlikte kızın evine gitti. Başsavcı Vekili’nin ifadelerine göre burada işler daha da sarpa sararak şiddete dönüştü. Anne, aile bireyleri tarafından odasına sürüklenen kızına tokat attı ve odasında kızı şiddetli bir şekilde dövdüler. Bu sırada genç erkek ve ebeveynleri küçük çocukların yanında ailesi tarafından tokatlanan ve tekmelenen kızı arkalarında bırakarak yardım aramak üzere evden dışarı çıktı.

Saçı gür olan genç kızın ifadelerine göre babası, kızın dayısına tıraş aletini vererek saçlarının örgüsünü kesmesini istedi. Bunun ardından bir süre sonra kızın erkek arkadaşı ve ailesi birkaç kişiyle birlikte geri döndü. Arkasından olay yerine polisler de geldi ve ailesinin gizlemeye çalıştığı korkmuş kızı bulmayı başardı.

Hastaneye kaldırılan genç kıza doktorlar 14 gün boyunca hiçbir şey yapamayacağına dair bir rapor verdi. Kurbanın kaburga kemiklerinden birinin kırıldığı, birkaç yerinde morluk olduğu ve kulağının yaralandığı açıklandı.

Kızın ailesine gelince, dört birey 10 yıl hapis ve yaklaşık 150 bin euro para cezasına çarptırılabilir. Buna ek olarak ailenin kızları ile iletişim kurması da yasaklandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independentarabia.com/node/145546

DAHA FAZLA HABER OKU