Neil Gaiman, Netflix'in The Sandman uyarlamasına dair yeni detaylar paylaştı

The Sandma'in dizi uyarlamasına dair çalışmalar koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenmişti

The Sandman tüm zamanların en çok satan çizgi roman serilerinden biri (AFP)

The Sandman evreninin yaratıcısı Neil Gaiman, koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen sevilen çizgi roman dizisinin Netflix uyarlamasına dair yeni detaylar paylaştı. 

Deadline'ın haberine göre Cumartesi düzenlenen DC FanDome etkinliğinde konuşan Gaiman, “Kovid nedeniyle, diğer tüm televizyon yapımlarında olduğu gibi her şey duraklat düğmesine bastı” dedi. The Sandman ekibinin duraklamanın sağladığı avantajdan faydalandığını belirten Gaiman, “senaryoları olabildiğince mükemmele yakın hale” getirmeye çalıştıklarını söyledi. 

Ünlü yazar pandemi sürecinde dizi ve film yapımlarının yavaş yavaş yeniden başladığına atıfla, Netflix dizisi için çalışmaların başladığını söyledi. 

The Sandman uyarlamasının mutfağında Allan Heinberg ve David Goyer’le birlikte çalışan Gaiman etkinlikte şu ifadeleri kullandı:

Hala 1916’da başlayacak ama Sandman No.1’de her şeyin başladığı noktada gerçekleşenler 1888’de değil günümüzde yaşanacak. Bu bize çok büyük özgürlük tanıyor. Fazlasıyla serbestleştirici.

1989 ve 1996 yılları arasında yayımlanan ve 75 sayıdan oluşan çizgi roman serisi, rüyaların lordu Dream’in maceralarını konu alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Sandman, Dream’in yanlışlıkla Roderick Burgess isimli bir okültist tarafından 70 yıl boyunca esir tutulmasıyla başlar. Bu da rüyalar aleminde kargaşanın oluşmasına neden olur. Dream nihayetinde kaçmayı başardığında, ona gücünü veren eşyaları bulmakla ve düşen krallığına düzeni yeniden getirmekle görevlendirilir. 

Morpheus ismiyle de anılan rüyalar lordu, ölümsüz ve üstün güçlere sahip Destiny, Death, Dream, Destruction, Desire, Despair, Delirium (Kader, Ölüm, Rüya, Yıkım, Arzu, Çaresizlik, Çılgınlık) adında yedi kardeşten oluşan ailenin üçüncü üyesi. 

DC Comics’in Vertigo baskısından çıkan popüler çizgi roman serisi ilk olarak Joseph Gordon-Levitt’in yönetmenliğini yapacağı bir film uyarlaması olarak tasarlanmıştı. Ancak yapıma yönelik anlaşmazlıklardan ötürü Gordon-Levitt projeden ayrılmıştı. 

Gaiman film ve dizi uyarlamalarına yönelik karşılaştırma yaptığı bir önceki röportajında dizi uyarlamasının, film uyarlamasından çok daha sadık bir ürün ortaya koyabileceğini söylemişti.

Gaiman, film uyarlamalarının başarısızlığına yönelik problemin malzemenin kesilmesi ihtiyacından kaynaklandığını ve bunun da ortaya çıkan ürünün çizgi romandan epey uzaklaşmasına neden olduğu belirtmişti. Gaiman şu ifadeleri kullanmıştı:

Çok kötü ya da ‘Peki, belki bunlar kıvırabilir’ dediğim çok fazla metin okudum. Ama okurken hep, ‘Bu pek de Sandman’e benzemiyor. 'Biraz oradan biraz buradan bir şeyler alarak birbirine karıştırılmış’ diye düşündürüyordu.

 

Independent Türkçe, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU