Libya'da Başağa'dan Mısır vurgusu: Dayanışmayı geliştirmeyi umuyoruz

Başağa'nın, "dayanışmayı umduklarını" belirttiği ülkelere Mısır’ı da eklemesi dikkati çekti

Fotoğraf: AA

Libya Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ve Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih’in bugün duyurduğu ateşkes kararını "takdiri hak eden ulusal bir kazanım" şeklinde değerlendirdi.

Başağa, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Dost ve kardeş ülkelerin destek ve gözetiminde varılan ateşkes anlaşması takdiri hak eden ulusal bir kazanımdır. ABD, Avrupa, Türkiye, Mısır, Katar ve BM ile dayanışmayı geliştirmeyi umuyoruz. Hep birlikte, müttefik ve kardeşlerimizi Libya'da birlikte çalışmak için bir araya getirecek milli bir ruhla müreffeh bir geleceği gerçekleştirebiliriz" ifadelerini kullandı.

Mısır vurgusu dikkati çekti

Bakan Başağa'nın, "dayanışmayı umduklarını" belirttiği ülkelere, Birleşmiş Milletler nezdinde meşru Libya hükümetine karşı ülkenin doğusundaki güçlerin lideri Halife Hafter'i destekleyen Mısır'ı da dahil etmesi dikkati çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac, ateşkes ilan etmişti

Libya Hükümeti'nden yapılan yazılı açıklamada, Serrac’ın, "milli ve siyasi sorumluluğunun, ülke ve bölgenin içinde bulunduğu durumun ve salgın şartlarının gereği olarak, ülkedeki tüm askeri güçlere derhal ateşkes ve askeri operasyonların durdurulması talimatı" verdiği kaydedilmişti.

Serrac, fiili bir ateşkes için Sirte ve Cufra'nın silahtan arındırılmış bölge olması gerektiğini de açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU