928 milyon euro değerindeki Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'nde altıncı kez kupaya uzanmayı hedefliyor

Tarihinde 11. kez finale yükselen Bayern Münih, bu sezon Devler Ligi'nde çıktığı 10. maçtan da galibiyetle ayrıldı. Güncel kadro değeri 928 milyon 550 bin euro olan Bavyera ekibi, rakiplerine 42 gol atarken kalesinde sadece 8 gol gördü

Bayern Münih, bu sezon Bundesliga ve Almanya Kupası'nın ardından Şampiyonlar Ligi'nde de kupaya uzanmayı hedefliyor / Fotoğraf: AFP

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvası UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yarı finalinde, Fransız ekibi Olympique Lyon'u 3-0 yenerek 11. finale yükselen Bayern Münih, organizasyona damga vurdu.

Bu sezon Devler Ligi'nde çıktığı 10. maçından da galibiyetle ayrılan Bavyera temsilcisi tarihi bir başarıya imza attı.

 

 

Transfermarkt verilerine göre 922 milyon 550 bin euro kadro değeriyle dudak uçuklatan Alman ekibinin kadrosundaki en değerli isim, sezonun bitmesinin ardından Manchester City'den transfer edilen ve 80 milyon euro değer biçilen Leroy Sane.

 

Bayern-AFP3.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Kadrodaki mevcut isimlerden Joshua Kimmich 75 milyon euro ile ikinci, Serge Gnabry 72 milyon euro ile üçüncü sırada bulunuyor.

David Alaba 65 milyon güncel piayasa değeriyle takımın en pahalı dördüncü ismi olurken, Barcelona maçında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Alphonso Davies 60 milyon euro ile beşinci oldu.

 

Lewa-AFP.jpg
Robert Lewandowski / Fotoğraf: AFP

 

Takımın gol yükünü sırtlayan ve bu sezon Devler Ligi'nde oynadığı 9 maçta 15 gol ve 5 asistlik performans sergileyen Robert Lewandowski, 56 milyon euro piyasa değeriyle Bayern Münih'in en pahalı altıncı ismi olarak öne çıkıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde yenilgisiz

Bayern Münih, bu sezon direkt grup aşamasından katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 10. maçtan da galibiyetle ayrıldı. 

2019-20 sezonunda Devler Ligi'nde B grubunda Tottenham Hotspur, Olympiakos ve Kızılyıldız'la mücadele eden Bayvera ekibi, oynadığı tüm maçları kazandı. 6 maçta rakip fileleri 24 kez havalandıran kırmızı-beyazlılar, kalelerinde 5 gol gördü.

Alman temsilcisi, grubunda Tottenham'ı deplasmanda 7-2, Kızılyıldız'ı da 6-0 mağlup ederek adından söz ettirdi.

 

Bayern-AFP2.jpg
Bayern Münih, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 10 maçta 42 kez rakip fileleri havalandırdı / Fotoğraf: AFP

 

Grubunu lider bitirerek son 16 turunda Premier Lig ekibi Chelsea ile eşleşen Bayern Münih, deplasmanda oynadığı ilk maçı 3-0, Allianz Arena'daki rövanş maçını ise 4-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir amacıyla 8'li Final şeklinde Portekiz'de oynanan çeyrek final maçında Barcelona'yı 8-2'lik tarihi bir skorla eleyen Bayern Münih, yarı finalde Fransız temsilcisi Olympique Lyon ile eşleşti.

Lizbon'daki Jose Alvalade Stadı'nda Lyon'u 3-0'la geçen Bavyera ekibi, finalde Paris Saint-Germain'in rakibi oldu.

Bayern Münih, 11. kez yükseldiği Şampiyonlar Ligi finalinde 1974, 1975, 1976, 2001 ve 2013 yıllarında kazandığı kupaya altıncı kez sahip olmak istiyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU