Mustafa Cengiz: "Cumhurbaşkanı'na biat etti" diyorlar bunlar yakışmıyor, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum

Galatasaray'da Erkek Voleybol Takımı'nın yeni transferleri basına tanıtıldı. Toplantıda konuşan sarı-kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz, Takım Harcama Limitleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la gerçekleştirdiği görüşmeye dair açıklamalar yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray Başkanı Cengiz'i Vahdettin Köşkü'nde kabul etmişti / Fotoğraf: @GalatasaraySK

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın başkanı Mustafa Cengiz, Erkek Voleybol Takımı'nın yeni transferlerini basına tanıttığı toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Mustafa Cengiz, sponsorluk ya da imza törenlerinde konuştuğu için "Bu başkan güvenlik kamerası görse konuşuyor" eleştirilerinin yapıldığını dile getirerek, "Cevap vermiyorsun, bak bak bak cevabı yok diyorlar. Herkes kendi destanını yazar" dedi.

Galatasaray olarak, kendilerini isteyen oyuncularla birlikte olacaklarını 40 kere söylediğini belirten Cengiz, "Biz teknik ekibimizle birlikte, scoutlarla birlikte en iyi yolu bulmaya çalışıyoruz. Biz, bizi isteyenle beraber oluruz. Yoksa, biz parasal tuzaklara düşmemeye çalışırız. Bütün futbolcular, bütün sporcular değerli" yorumunu yaptı.. 

"Neden limitlerden rahatsız olayım?"

"Bizi tehdit ediyorlar. Limite karşı çıkıyorsun diyorlar" diyen Galatasaray Başkanı, şu ifadeleri kullandı:

Benim rakibim en iyileri alsın. Ben çıtayı yükselteyim, kimseden rahatsız olmam. Rakibim ne kadar güçlüyse ben o kadar güçlüyüm. Fakat, orada bir kural var, kırmızı yeşil ışık var, kilometre tahditi var. Ben neden limitlerden rahatsız olayım? Benim rakibim ne kadar güçlüyse, ben o kadar güçlüyüm. Ama bir kural var. Ben buna uyarım, uymazsam anarşi ve kaos olur. Orada devlet yoktur. Ben kurallara uyarım. Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Yoksa benim Fenerbahçe ile ne işim olur? Başkanıyla ne işim olur? Aksine sempatim de var kendisine. 

Geçen aylarda rahatsızlanmasının ardından Koç Grubu'na ait hastanede tedavi gördüğünü hatırlatan Cengiz, "Hastane yapmışlar, biz de orda bedava tedavi görmüşüz. İsterdim ki çıkıp buna dair bir şeyler söylensin. Biz gerekirse kafamıza kurşun sıkıp gitmesini biliriz" şeklinde görüş bildirdi.

Cumhurbaşkanı ile görüşmesi

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Vahdettin Köşkü'nde yaptıkları görüşeyle ilgili şunları kaydetti:

Sayın Cumhurbaşkanı ile 1 saat görüştük evet. Ben 68 kuşağıyım. Çok siyasi ile görüştüm, çalıştım. Sayın Cumhurbaşkanımızın her şeyden haberi var. Şok yaşıyorum, her şeye müthiş hakim. Sadece futbola değil, her şeye her branşa hakim. 

Cumhurbaşkanı ile vergi konusunda konuşmadım. Vergiyi ertelemek istiyorum. İki senede, 500 milyon TL vergi ödedim. 300 milyon ödedim, 200 milyon borcum var. Ben açıklıyorum, başkaları da açıklasın istiyorum.

Efendim yok gitti Cumhurbaşkanı’na biat etti. Yiğidi öldürün ama hakkını verin. Bunlar yakışmıyor. Neden biz bir taşı alıp bir yerden bir yere götürene zamanında teşekkür etmiyoruz. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Görüşmemizin de özeti budur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU