Ekrem İmamoğlu'ndan görevi devraldıktan sonra ilk açıklama: Vazgeçmedik...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'deki devir teslim töreninin ardından seçmenlere seslendi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, başkanlık mührünü Mevlüt Uysal’dan aldıktan sonra binadan çıktı ve otobüsün üzerinden kendisini bekleyen kalabalığa konuştu:

İmamoğlu’nun konuşmasından önemli bölümler:

“Asla vazgeçmedik. Haktan hukuktan ve adaletten asla vazgeçmedik. Bu şehrin vicdanından, adalet duygusundan asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Barıştan vazgeçmedik. Demokrasiden vazgeçmedik bu dünyada evrensel hangi değer varsa vazgeçmedik. Bu millete olan inancımızdan vazgeçmedik, cumhuriyetten, Mustafa Kemal Atatürk’ten vazgeçmedik. Ben kendimi bu şehir bebeklerine, çocuklarına, kadınlarına adayacağım. Hepinize söz veriyorum. Sokaklarda meydanlara anlattık: birbirimize gülümseyeceğiz, selam vereceğiz artık ötekisi yok berikisi yok artık kıyıda köşede kalanı yok. Artık kaymak tabakası varoşu yok. Bu şehrin nimetlerini ganimet yok. Bu şehrin güzelliklerini paylaşmak var. Bu şehrin mazlumu, ezilmişi olmayacak.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kimsenin üşümesine fırsat tanımayalım. Sokağınızda bugüne kadar sizi kutuplaştıran sizi ayrıştıran hangi unsurlar varsa, selam borcunuz olduğunu düşündüğünüz bir komşunuz varsa lütfen, bu kardeşiniz sizden rica ediyor, gidin onun elini sıkın benim kucak dolusu sevgimi iletin. Esas olan bu şehre, millete, dünyaya hizmet. Biz bu ülke insanına ve bu şehrin insanına hizmet etmeye geliyoruz. Ben herkese hizmet edeceğim. Ben CHP’lilere, İYİ Partililere, AK Partililere, HDP’lilere, Saadet Partililere hizmet edeceğim. Ben hiçbir hemşerimi ayırt etmeyeceğim. Çocuklarımın sadece birisi burada ikisi gelemedi ama onların huzurunda söz veriyorum; bu şehrin çocukları benim çocuklarım. Bu şehrin kadınlarına eşimin huzurunda söz veriyorum; bu şehir kadın dostu olacak.”
 


“Ben bir gün hata yapabilirim, eksiğim olabilir, tabir-i caizse tökezleyip yere düşebilirim, benim elimden tutup ayağa kaldırmaya var mısınız? Bu süreçte, 17 günde çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Çuvalların başında bekleyen demokrasi nöbetçilerine teşekkür ediyorum. Bu sürece katkı sunan, genel başkan yardımcılarıma teşekkür ediyorum. Beni yetiştiren bugüne getiren, bu şekilde sizlerle tanıştırıp buluşturan partime teşekkür ediyorum. Partimin Genel Başkanı’na Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. İstanbul’un gönüllülerine teşekkür ediyorum. Kıymetli hemşerilerim çok işimiz var. Bu şehri bilimle, sanatla, üretimle buluşturacağız. Sizleri boş işlerle uğraştırmayacağız. Size katılımcılık, şeffaflık, dünyanın en demokrat belediye başkanlığını vadediyorum. Çok çalışmamız lazım. Bugün görevi teslim aldık. Görev 16 milyon insan tarafından verildi, yine o insanlar tarafından alınır. İhanet etmeden, doğasına, havasına, tarihine her şeyine sahip çıkarak emanet aldığımız şehri emanet edeceğiz. Benden önceki tüm belediye başkanlarına şükranlarımı sunuyorum. Biz bugün itibariyle çok çalışacağımız günlere başlayacağız. Yolda giderken her gördüğünüze ‘İstanbul’a yeni bir başlangıç geldi’
deyin.”

“Bu haftasonu sizlerle burada yine buluşacağız. Ama bir şartla; bütün İstanbul’a duyurun. Herkes bir komşusunu alacak. Kadın-erkek, çoluk çocuk, kol kola şarkılar söylemeye var mıyız? ‘Beni tanıdıkça çok seveceksiniz demiştim’ sözüm durdum mu? Bundan sonra da size söz veriyorum; öyle çalışacağım ki, öyle çalışkan bir kardeşiniz olacağım ki beni daha çok seveceksiniz.”

İmamoğlu, konuşmasının sonunda işleri yoluna soktuktan sonra bir kez daha Anıtkabir'e gideceğini söyledi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU