Bakan Selçuk'tan 'destekleme ve yetiştirme kurslarına' ilişkin açıklama: 8. ve 12. sınıflar hariç yüz yüze eğitime izin verilmeyecek

Bakan Selçuk, özel okullarda 8. ve 12. sınıflar hariç yüz yüze destekleme ve yetiştirme kursu verilmesi halinde yaptırım uygulanacağını bildirdi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlıkta düzenlenen "MEB Asistan Programı Tanıtım Toplantısı" sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Uzaktan eğitim sürecine bakanlığın hızlıca uyum sağladığını ifade eden Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu’na uygun çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Bakan Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında okullarda alınan önlemlere ilişkin bilgi verdi.

Bazı okulların destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime başladığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Bakan Selçuk, "Devlet ve özel okullarında 8. ve 12. sınıflar hariç, destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek. Aksi halde cezai müeyyide uygulanacak" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU