Dava dosyasından: "Epstein'in 14 yaşında bir kız çocuğunu takdim ederek ‘İyi parça değil mi?’ diye sorduğu Trump gülerek kafa salladı"

Jane Doe, Epstein ve onun sağ kolu Maxwell nedeniyle yaşadığını söylediği cinsel tacize dair ayrıntılı bilgiler verdi

Donald Trump ve Jeffrey Epstein, 1992'de Mar-a-Lago'daki bir partide eğlenirken (NBC News)

Amerikalı milyarder pedofil Jeffrey Epstein’le ilgili görülen davalar, geçmişe dair çarpıcı bağlantıları ve iddiaları gündeme getirmeye devam ediyor.

Daily Beast’in haberine göre bu yıl Epstein aleyhinde dava açan Jane Doe adlı kadın, Epstein ve onun sağ kolu Ghislaine Maxwell nedeniyle yaşadığını öne sürdüğü cinsel tacize dair ayrıntılı bilgiler paylaştı.

Dava belgelerinde, Doe’nin 1995'te 14 yaşındayken Epstein tarafından Donald Trump’ın Florida eyaletinde bulunan Mar-a-Lago tesisine götürüldüğünü, burada Trump'a takdim edildiğini ve Epstein’in muhatabına ‘İyi parça değil mi?’ diye sorduğunu anlattığı belirtildi. Habere göre bu soruya kafasını sallayarak yanıt veren Trump, milyarder Epstein’le birlikte kıkırdayarak gülmeye başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu dava Trump hakkında herhangi bir cinsel istismar suçlamasına yer vermiyor olsa da şu anki ABD Başkanı’nın o dönem Epstein’in adının karıştığı çirkin eylemlerden haberdar olup olmadığına dair soru işaretlerini artırıyor.

Hill Reporter’a göre Epstein’le geçmişteki bağlantılarını kabul eden, hatta bir röportajında ünlü milyarderin “çok küçük yaşta kızlardan hoşlandığını” söyleyen Trump, pedofil şebekesinde Epstein’e yardım ettiği öne sürülen ve kısa süre önce tutuklanan Maxwell hakkındaki suçlamalarındansa pek de haberdar olmadığını savunuyor.

Öte yandan son tanık ifadeleri, Trump'ın Epstein mağdurları hakkında hem bilgi sahibi olduğu hem de bu kişilerle bağlantılarının bulunduğu ithamlarına yenilerinin eklenmesine neden oluyor.

Amerikalı yatırımcı Epstein’in pedofili şebekesinin mağduru olduğunu belirten kadınların ifadeleri, cinsel istismar ve fuhuş iddialarına çarpıcı deliller sunuyor.

Epstein’in onlarca reşit olmayan mağdurlarından biri olan Floridalı Courtney Wild de 14 yaşındayken milyarderin Palm Beach’teki malikanesine götürüldüğünü anlatmıştı.

Genç kadın, 2008'de milyarderle Florida federal savcıları arasında yapılan gizli anlaşmanın Suç Mağdurları Yasası uyarınca haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle kısa süre önce savcılara karşı dava açmış ve federal temyiz mahkemesi bu durumu yeniden inceleyeceklerini bildirmişti.

Washington Post’un haberine göre Wild, “Bir gün bugünün geleceğine inancım tamdı. 12 yıl boyunca savaştık ve önümüze ne kadar engel yığılırsa yığılsın haklı olduğumuz bu mesele için savaşmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” demişti.
 


21 yaşındayken Epstein’in özel jetinde hostes olarak çalışan ve Bill Clinton, Kevin Spacey ve Chris Tucker gibi isimlerin katıldığı uçuşlarda bulunan Chauntae Davies de yaşadıklarını yakın zamanda hazırlanan “Surviving Jeffrey Epstein” adlı belgeselde anlatmıştı.

New Zealand Herald’ın haberine göre aynı zamanda masaj terapisti olan Davies, Maxwell’e masaj yapmak üzere Beverly Hills’teki bir otele götürüldüğünü, burada Epstein tarafından tecavüze ve istismara uğradığını ileri sürmüştü.

ABD'de 14-18 yaşlarında onlarca kız çocuğuna karşı cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmakla itham edilen Epstein, New York'ta yargılanmayı beklediği sırada tutulduğu Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019’da ölü bulunmuştu.

 

Independent Türkçe, Daily Beast, Hill Reporter, Washington Post, New Zealand Herald

DAHA FAZLA HABER OKU