Elon Musk geleceğin Tesla araçlarının keçiler gibi meleyeceğini söyledi

İki faktörlü kimlik doğrulama ve döner kavşaklarda kendi kendine sürüş de gelecek özellikler arasında

Teknoloji girişimcisinin serveti, bu yıl 57,2 milyar dolar arttı (AP)

Elon Musk, yeni Tesla arabalarının keçi gibi meleyebilen kornaları olacağını söyledi.

Şirketin görünüşte geliştirmekte olduğu yeni nöral ağ bilgisayarına dair (Dojo) bir Twitter sohbetinde Tesla CEO'suna, "Kornaların keçi sesiyle çalacağı yönündeki saçma söylentiler beklenmedik bir sürpriz mi yoksa geniş çaplı bir yazılım güncellemesi mi?" diye soruldu.

Musk, özelliğin "kesinlikle geleceğini" söyledi, fakat "Yaklaşık bir yıl öncesine kadar dışarıya takılı bir hoparlörümüz olmadığı için bu özellik, yalnızca nispeten yeni araçlarda olacak. İç sesi kolayca değiştirebilir" diye ekledi.

Musk, keçi kornası dışında Tesla otomobillerine yeni güncellemelerle gelecek diğer özelliklerden de bahsetti. 

Buna göre araçlar, bu hareket için "güvenli koşullar olduğu takdirde" otonom sistemleri aracılığıyla yol çukurları karşısında "yavaşlayabilecek veya etraftan dolaşabilecek".

Musk gelecekte Tesla arabalarının bu teknoloji aracılığıyla döner kavşaklarda da dolaşabileceğini iddia ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araçlar döner kavşakların çevresinde "mükemmel olmasa da" gidebiliyor ama Tesla arabalarının "dünya genelindeki kavşaklarda gerçekten iyi olması belki bir yıl kadar" sürecek.

Musk "Dünyada milyarlarca tuhaf uç vaka (corner case: yalnızca normal çalışma parametrelerinin dışında meydana gelen problem -ed.n.) var" diye ekledi.

Musk daha önce tamamen kendi kendine giden ilk araçların yıl sonunda geleceğini iddia etmişti. Musk o tarihte, "İnşa aşamasında olmasına ve çok çeşitli başka durumlara rağmen sistem, evimden işe hiçbir müdahalede bulunmaksızın gidebileceğim bir noktaya geliyor" dedi.

Tesla otomobillerine sürüş özelliklerinin yanı sıra, bir yerine iki cihaz üzerinden yapılan ve daha güvenli bir giriş şekli olan iki faktörlü kimlik doğrulama da geliyor. 

Musk, iki faktörlü kimlik doğrulamanın ilk olarak Mayıs 2019'da geleceğinden bahsetmişti. Şimdi ise uygulamanın "utanç verici derecede geciktiğini" söyledi.

Musk paylaştığı bir tweet'te, "SMS veya kimlik doğrulama uygulaması aracılığıyla iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi şu anda son değerlendirmeden geçiyor" diye yazdı.

Kısa süre önce Tesla, geçen ay rakiplerinden daha az otomobil satmasına rağmen, dünyanın en değerli otomobil şirketi olmuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU