Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2022’nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak

Karadeniz bölgesinde incelemelerde bulunan Erdoğan, Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü belirtti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmaları devam eden Ayder Yaylası'nda incelemelerde bulundu.

Erdoğan, "Hedefimiz 2022 yılının sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkarmak. Ayder'de çalışmalar yoğun ve hızlı bir şekilde devam ediyor; Uzungöl ile ilgili çalımalar da yoğun bir şekilde devam edecek" dedi.

Bir gazetecinin "Baba ocağında olmak nasıl bir duygu?" sorusuna Erdoğan, "Ondan daha güzeli olur mu? Allah rahmet etsin" karşılığını verdi.

"Uzungöl'deki kaçak yapılar mutlaka yıkılacak"

Yayladaki çalışmaların yoğun ve hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uzungöl'den de bahsederek Trabzon’un turistik mekanında yapılan kaçak yapıların mutlaka yıkılacağını söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Uzungöl de bizim için özellikle Trabzon bölgesinde ciddi bir çekim alanımız. Uzungöl ile ilgili çalışmalar da yoğun şekilde devam edecek. Orada da çalışmalar başladı. Kaçak yapıların ötesinde tamamıyla işgal. Bunların üzerinde ısrarla duruyoruz. Kimse kusura bakmasın. Bunların yıkımı muhakkak olacak. Yıkımla beraber kimseyi mağdur etmeden buralardaki hak sahiplerine bu inşaatların yapımıyla birlikte konutsa konut, mağaza ise mağaza, bunun dışında otel vesaire neyse bunların haklarını da teslim etmekte hiçbir zaman tereddüdümüz olmayacak."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra bir kafede kendisine ikram edilen kahveyi içti ve vatandaşlarla sonbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharram Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Çiğdem Karaaslan ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik etti.

 

Independent Türkçe, İHA, AA

DAHA FAZLA HABER OKU