İnce'nin Maraş Katliamı'yla ilişkilendirdiği Okuyan'dan karşı iddia: Önümüzdeki günlerde çok davalarla muhatap olacak

İnce'nin "Ellerinde Maraş'ın Çorum'un kanı bulunan şimdi CHP'li gibi davrananlara dikkat et" iddiasına Okuyan'dan karşı iddia: Önümüzdeki günlerde çok davalara muhatap olacak. Saray’a yakın bir takım insanlarla alışverişleriyle ilgili…"

Her ikisi de Yalovalı olan Muharrem İnce, Yaşar Okuyan polemiği sürüyor / Fotoğraf: İHA

Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılıp yeni parti kuracağı iddialarının ardından kendisi gibi Yalovalı olan siyasetçi Yaşar Okuyan, gazeteci Hakan Aygün'ün YouTube üzerinden yaptığı programda İnce'nin arkasında AK Parti'li iş insanı Mehmet Cengiz'in olduğunu iddia etmişti.

Okuyan'ın bu iddiasına Muharrem İnce'den sert cevap gelmiş ve Okuyan'ı şu sözlerle eleştirmişti:

Elbise değiştirir gibi parti değiştiren siyasi mevta Yaşar Okuyan'ın hakkımda söylediği yalan ve iftiralarla ilgili dava açacağım. Her partide yaşama özelliği bulunan bu Yaşar'a yalan ve iftiralarını mahkemede ispat etme hakkı veriyorum.

"Elinde Maraş'ın Çorun'un kanı bulunan şimdi CHP'li gibi davrananlara dikkat et"

Muharrem İnce - Yaşar Okuyan polemiğinde yeni bir gelişme yaşandı.

Muharrem İnce'nin 'Bin Günde Memleket Hareketi'ni duyurduğu basın toplantısının ardından kendisine hakaret ettiğini  iddia ettiği CHP İzmir il yönetiminden bir gence hitaben söylediği şu sözler dikkat çekti:

Kızgın değilim ama dikkat et. Her bahar parti değiştirip elinde Maraş'ın Çorum'un kanı bulunan şimdi CHP'li gibi davrananlara dikkat et. Oralarda geziyor. Asıl sarayın adamı odur. Her yeri karıştırmak için mükemmel özellikleri vardır.

yaşarokuyan.jpg
Okuyan'ın parti rozeti Kılıçdaroğlu tarafından takıldı / Fotoğraf: AA

 

Okuyan'ın siyasi geçmişi: MHP-ANAP-MHP-DTP-HYP ve CHP

İnce'nin isim vermeden dile söz ettiği kişinin CHP'ye geçen yıl katılan Yaşar Okuyan olduğu iddia edildi.

Okuyan, aktif siyasete 1970'li yıllarda MHP ile başladı. 12 Eylül 1980 öncesi MHP'de genel sekreter yardımcılığı görevine kadar yükseldi.

Anavatan Partisi (ANAP) kurulurken Turgut Özal'ın yanında yer aldı.

Mesut Yılmaz ile ters düşünce ANAP'tan istifa eden Okuyan, 2002 yılında tekrar MHP'ye döndü.

2004 yılında 28 Şubat sürecinde Hüsamettin Cindoruk ve ekibi tarafından kurulmuş olan Demokrat Türkiye Partisi'nin (DTP) başına geçti.

Okuyan, 2008 yılında kadrosuyla birlikte Halkın Yükselişi Partisi'ne (HYP) katıldı. 

2011 yılında Yalova'dan bağımsız milletvekili adayı olan Okuyan, 2019 yılında CHP'ye katıldı. Parti rozeti Kılıçdaroğlu tarafından takıldı.

maraş.jpg
Okuyan, İnce'yi Maraş Katliamı'yla ilgili iddiasını ispatlamaya çağırdı / Fotoğraf: Twitter

 

 İnce'nin Maraş, Çorum iddiasına: "Darbeciler bile önümüze böyle bir şey getirmediler"

İnce'nin 1978'deki Maraş ve 1980'deki Çorum Katliamları'na atıfla yaptığı eleştirinin ardından Okuyan'ın vereceği cevap merak ediliyordu.

Independent Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Okuyan, İnce'nin suçlamasını komik olarak nitelendirerek, şu karşı iddialarda bulundu:

Komikliği şu. Ben 12 Eylül döneminde idamdan yargılandım. Bizim önümüze darbeciler bile böyle bir şey getirmediler. Muharrem İnce gibi zekası bitmiş arkadaşımız gece yarısı yukarılardan bir şeyler geldi herhalde oradan bize bağlantı kurdu. İkincisi şöyle elinde Maraş'ın kanı var dediğin adamla birlikte konuşmalar yaptın. Onun birçok çalışmalarına 2, 2.5 ay destek verdik. Birisi şimdi mi söyledi o Yaşar Okuyan, Maraş, Çorum katliamlarında eli kanlıdır diye. Yeni mi bilgi sahibi oldun.

"Avukatlarım dava açacak, orada ispatlar"

İnce'nin isim vermeden sarfettiği sözleriyle kendisini hedef almak istediğinin anlaşıldığını söyleyen Okuyan, şöyle konuştu:

Benim söylediğim şu delikanlıysan direk söyle. Herkes anladı biz de anladık yani bize vakıf olduğunu. Yüreğin varsa çık söyle. Söylese de söylemese de avukat arkadaşlara talimat verdim. Pazartesi dava açacaklar. Orada ispatlar. Nereden uyduruyor? Demek ki ellerinde bir şey vardır onu mahkemede verecektir.

Çok davalara muhatap olacak

Muharrem İnce ile çok sey söylemeyeceğini belirten Okuyan, "Çok şey söylemek istemiyorum ama önümüzdeki günlerde çok davalara muhatap olacak. Benle ilgili değil altını çiziyorum. Çok davalara muhatap olacak iddiasında bulundu.

Okuyan, Ne gibi davalar sorusuna da "Onu önümüzdeki süreçte görürürüz. Saray'a yakın bir takım insanlarla alışverişleriyle ilgili.  Hayırlısı" dedi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU