Murat Ağırel cezaevi hücresine gelen 112 liralık elektrik faturasını paylaştı

Beş ayı aşkın süredir Silivri Cezavi'nde tutuklu bulunan gazeteci Ağırel, tek kişilik tecrit koğuşunda elektrikle çalışan yalnızca bir kettle ve televizyonu bulunduğunu belirterek, faturanın yüksekliğine tepki gösterdi

Mart ayından bu yana Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ağırel'in Twitter hesabından paylaştığı fatura detayı / Fotoğraf: Twitter / @muratagirel

Gazeteci Murat Ağırel, tek kişilik hücreye 112 TL fatura gelmesine tepki gösterdi.

42 yaşındaki Ağırel, hayat pahalılığını, "Sayın Berat Albayrak'ı ben de destekliyorum. Normalde hayat çok ucuz" ifadelerini kullanarak, ironik bir dille eleştirdi.

"Dış güçlerin işi!"

Sarmal kitabının da yazarı olan Murat Ağırel paylaşımında, "Sayın Berat Albayrak'ı ben de destekliyorum. Normalde hayat çok ucuz. Mesela ben tek kişilik bir tecrit koğuşunda; bir kettle ve bir tv sahibi olmama rağmen 112 TL elektrik faturası geldi. Dış güçlerin işi! Yoksa bu kadar yüksek elektrik faturası nasıl gelsin?" ifadelerini kullandı.

 

Gazeteci Murat Ağırel cezaevinden yazdı
Murat Ağırel / Fotoğraf: Twitter / @muratagirel

 

Ağırel, temmuz ayına ilişkin 112 TL'Lik elektrik faturasına ilişkin görseli de takipçileriyle paylaştı. 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Ne olmuştu?

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel'in de aralarında bluunduğu 6 gazeteci, Libya'da şehit olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personelini ifşa ettikleri gerekçesiyle mart ayında tutuklanmıştı.

24 Haziran tarihinde görülen duruşmada gazeteciler Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik ve Aydın Keser hakkında yurt dışına çıkış yasağı adli kontrolüyle tahliye kararı verilmişti.

Tutukluluklarının devamına karar verilen gazeteciler Murat Ağırel, Barış Pehlivan ve Hülya Kılıç hakkındaki duruşma ise 9 Eylül tarihinde görülecek.

 

DAHA FAZLA HABER OKU