Reuters'a konuşan Yunan kaynak: Türk ve Yunan savaş gemileri Akdeniz'de kaza yaptı

Yunanistan Savunma Bakanlığından kaynak, Türk Kemal Reis ile Yunan Limnos fırkateyninin Girit Adası yakınlarında karşı karşıya geldiğini ve hafif bir çarpışma yaşandığını aktardı

Fotoğraf: AP

Yunanistan Savunma Bakanlığından bir kaynak, Türk ve Yunan savaş gemilerinin çarşamba günü Doğu Akdeniz'de bir çarpışma olayına karıştığını aktardı.

Reuters'a konuşan kaynak, olayı bir "kaza" olarak nitelendirirken, Yunan savaş gemisinin hasar görmediğini, hatta Fransa ile yapılan tatbikata katıldığını vurguladı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'da arama sondaj faaliyetlerini için görevlendirdiği Oruç Reis gemisinin çalışmalarıyla birlikte bölgede son bir haftadır gerginlik yaşanıyor.

Kıbrıs ile Yunanistan'ın Girit Adası arasında hareket eden Oruç Reis, bazı zamanlarda Yunan fırkateynleri ile karşı karşıya geliyor.

Çarşamba günü Yunan Limnos fırkateyni, Türk donanma eskortlarından biri olan Kemal Reis'le yaklaşmıştı.

Yunan kaynak, fırkateynlerinin kafa kafaya çarpışmayı önlemek için manevra yaptığını ve bu sırada pruvasının Türk fırkateyninin arkasına dokunduğunu söyledi.

"Bu bir kazaydı" diyen kaynak, Limnos'un hasar görmediğini de sözlerine ekledi. Fırkateynin ertesi günün sabahı Girit açıklarında Fransa ile ortak bir askeri tatbikata katıldığını belirtit.

Türk Savunma Bakanlığından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'de doğal gaz arama faaliyetlerinde bulunan Oruç Reis ile ilgili dün yaptığı açıklamada "Oruç Reis’e saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün de ilk cevabı aldılar" diyerek Doğu Akdeniz'de saldırı olduğu imasında bulundu.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Oruç Reis gemisiyle ilgili "Yunanistan'ın aklı selim davranması lazım. Oruç Reis gemimizi taciz etme gibi girişimlerde bulunmasın. Karşılığını alır." dedi. Çavuşoğlu ayrıca, Fransa'ya da Akdeniz'de gerginliği artırıcı adımlardan kaçınması çağrısında bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU