Agents of SHIELD'da büyük Avengers: Endgame sürprizi

Marvel Evreni'nden esinlenerek çekilen dizi, Marvel Sinematik Evreni'ne son bir selamı araya sıkıştırdı

Ant-Man'in de Kuantum Alanı'nda sıkışıp kaldığı görülmüştü (Marvel Studios)

Agents of SHIELD dizisinin finali, Avengers: Endgame ile doğrudan bir bağlantı kurdu.

7 sezon boyunca dizi, Marvel Sinematik Evreni kapsamında vizyona giren filmlere bir dizi göndermede bulundu, bunlara Samuel L. Jackson'ın Nick Fury'i canlandırdığı küçük rol de dahildi.

Öte yandan hayranların diziyle film serisinin dünyasının kapsamlı olay örgüsünün gerçekten ne kadar iç içe olduğunu fark etmesi, dizinin final bölümünü buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Finalde karakterlerin, gelecekte Daisy'nin (Chloe Bennet) doğabilmesi adına Jiaying'i (Dichen Lachman) korumak için zaman yolculuğunu kullandığı ekranlara yansıdı.

Çabalarının kısa sürede tamamen başka bir zaman çizgisi ortaya çıkardığı anlaşıldı.

Bunun sonucunda karakterlerin bir kısmı asli zaman çizgisinde kalırken diğer bir dizi karakter kendisini yeni zaman çizgisinde hapsolmuş halde buldu.

Bunu, Kuantum Alanı aracılığıyla düzeltmek için kolları sıvamışlardı.

Detaylara çok titiz yaklaşmayan Marvel hayranları, bunun Çoklu Evren'de sadece büyülü enerji ve mistik yollarla ulaşılabilen bir boyut olduğunu unutmuş olabilir. Bu ilk olarak Ant-Man ve Wasp'ta (Ant-man and the Wasp) ortaya çıkmıştı.

 

abc.jpg

"Agents of SHIELD" yedi sezonun ardından sona erdi (ABC)

 

Thanos'un Avengers: Sonsuzluk Savaşı'nın (Avengers: Infinity War) sonundaki yıkıcı parmak şıklatması sırasında Paul Rudd'ın oynadığı Ant-Man burada sıkışıp kalmıştı. Hayatta kalan Yenilmezler ise bu boyutu Endgame'de, Josh Brolin'in canlandırdığı cani Thanos'un eylemlerini geri çevirip varoluştan sildiği karakterleri kurtarmak için kullanmıştı.

Agents of SHIELD'daysa Fitz (Iain De Caestecker) Kuantum Alanı'nı yeni zaman çizgisine ulaşmak için kullandı. Sonra da alanda sıkışmış karakterlerin asli zaman çizgisine dönebilmeleri için baloncuk yarattı.

Bu hafta Avengers oyuncularından biri, Marvel'ın karakterleri önceki filmde ölmüş olmasına rağmen Endgame'de geri dönmelerini istediğini açıklamıştı.

Diğer yandan, altyazıda diyaloğun "anlaşılmaz" olarak tarif edildiği sahne, sevilen bir X-Men karakterinin dönüşüne işaret eder gibi görünüyordu.

Agents of SHIELD'ın 7. ve son sezonunun ne zaman yayımlanacağı bilinmiyor.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU