Tahkim Kurulu, Fenerbahçe’nin harcama limiti itirazını reddetti

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe’nin itirazını değerlendirdi

Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Kulübünün takım harcama limitlerine ilişkin yaptığı itirazı reddetti.

TFF’den yapılan açıklamada, Fenerbahçe’nin itirazının incelendiği; ve video konferans yoluyla yapılan duruşmaya Fenerbahçe’nin avukatları Alper Pirşen ve Özge Tokarlı Gündüz'ün katıldığı belirtildi.

Avukatların sözlü beyanlarının alındığı duruşmada yapılan müzakereler sonucunda Fenerbahçe’nin “takım harcama limitlerine ilişkin karara itirazı”nın reddedildiğine oybirliğiyla karar verildi.

Harcama limitlerine Fenerbahçe sert açıklamalarla itiraz etmişti.

Limitler nasıl belirleniyor? 

Hesaplama, kulüplerin son 3 sezonu kapsayan finansal tablolarındaki veriler baz alınarak oluşturulan yeni sezon bütçesi üzerinden yapılıyor.

Örneğin, bu sezon 2016-2017, 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarının finansal tablolarındaki verilere enflasyon düzeltme kat sayısı uygulanarak 2019-2020 sezonu bütçesi hazırlandı ve harcama limiti de bu bütçe baz alınarak oluşturuldu.

Takım harcama limitinin aşılması durumunda uygulanacak cezalar şöyle:

Yüzde 5'e kadar ihtar, yüzde 6 – yüzde 10 arası kadro sınırlaması, yüzde 11 - yüzde 15 arası transfer yasağı cezası verilir.
Yüzde 16 – yüzde 20 arası 1 puan silme cezası verilir, buna ek olarak transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçı uygulanır.

Yüzde 21 – yüzde 25 aşılması durumunda 2 puan silme cezası verilir, buna ek olarak transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçı uygulanır.

Yüzde 26 ve üstü aşılması durumunda 3 puan silme cezası verilir, buna ek olarak Transfer Yasağı, Kadro Sınırlaması ve Para Cezası yaptırımlarından biri veya birkaçı uygulanır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU