İBB: Galata Kulesi’ne birimlerimiz sokulmuyor

Belediyenin sosyal medya hesabından paylaşılan notta, “Galata Kulesi’nde dün yapılan yıkım için Koruma Kurulu’na yaptığımız başvuru değerlendirmeye alınmamıştır” bilgisi paylaşıldı

Görsel: Twiter@mhrpolat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Galata Kulesi’ne KUDEB, İmar Müdürlüğü ve Zabıta görevlilerinin sokulmadığını açıkladı.

İBB’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “İçeride gerçekleşen, gizlenen uygulamaların tespit edilmesi için yetkili birimlerimize izin verilmemesi suçtur. Ekiplerimizin görev yapmasının engellenmesi kabul edilemez” denildi.

“Galata Kulesi’nde dün yapılan yıkım için Koruma Kurulu’na yaptığımız başvuru değerlendirmeye alınmamıştır” bilgisinin verildiği paylaşımda, “Dünkü uygulamanın izinsiz olmasından ötürü acil restorasyon projeleri kurul gündemine alınarak onaylanmak istenmektedir. Koruma Kurulu’nu görevini yapmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

İBB Kültür Varlıklarını Koruma Daire Başkanı Mahir Polat, Twitter hesabından Galata Kulesi'nin içinde çekilen ve tepkilere neden olan bir görüntü paylaşmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüntüde Galata Kulesi'nin tarihi duvarının iki işçi tarafından hitliyle delindiği görülüyordü.

Görüntüleri, "İstanbul'un en önemli tarihi eserlerinden Galata Kulesi içerisinde yapılan akıl almaz uygulamaları acilen yetkili kurumların dikkatine sunuyorum. Suç niteliğinde uygulamaların derhal durdurulması ve tespiti için İBB Kültür Varlıkları Dairesi birimleri olay yerine nakledilmiştir" notuyla birlikte paylaşan Polat, görüntünün ortaya çıkmasının ardından Bölge Koruma Kurulu'nu acil arayarak, başvuruda bulunduklarını ancak yazılı ihbarın başvuruyla kabul edildiğine dair cevap aldığını söylemişti.

Bakanlık yetkilileri görüntülerin kendilerini de rahatsız ettiğini bildirmiş ve işlem başlatacaklarını bildirmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU