Koronavirüs Kanada'daki evsizlerin sayısını artırdı, ülkede can kaybı 9 bini geçti

Ülkede sokakta yaşayan evsizlerin sayısının, koronavirüs salgınıyla birlikte arttığı bildirildi

Kovid-19 salgını Kanada’daki evsizlerin sayısını artırdı / Fotoğraf: AP

Kısa adı CAEH (Canadian Alliance to End Homelessness) olan Kanada Evsizliği Sona Erdirme İttifakı isimli kuruluş tarafından Nanos araştırma şirketine yaptırılan kamuoyu araştırmasında, ülke genelinde toplam 235 bin civarında olduğu sanılan evsizlerin sayısının, aslında daha fazla olduğu ifade edildi.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla birlikte baş gösteren ve halen devam eden ekonomik zorlukların, birçok insanı kirasını ödeyemez duruma soktuğu kaydedilen araştırmada, Kanada’da sokaklarda yaşayan evsiz sayısının, nüfusun yaklaşık yüzde 5’i olduğu ve bunun da 1,6 milyon kişiden az olmadığı vurgulandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kiracıların yüzde 25'i kirayı ödemekte endişe duyuyor"

Araştırma sonuçlarını değerlendiren CAEH CEO’su Tim Richter, "Evsizliğin ne kadar yaygın olduğunu ve kaç Kanadalının hayatına dokunduğunu görmek ilginç" ifadesini kullandı.

Ankete katılan kiracıların yüzde 25'inin gelecek ayın kirasını ödemekten endişe duyduğunu söyleyen Richter, "Bu, Kanada'daki konut krizinin aciliyetine ve Kovid-19 salgınının etkisine işaret eden oldukça endişe verici bir istatistik. Salgının ekonomik etkisi, düşük gelirli veya güvencesiz işlerde çalışan alt gelir grubu Kanadalıları orantısız bir şekilde etkilemeye devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Vaka sayısı 122 bin 376'ya ulaştı

Kanada Federal Sağlık Bakanlığı verilerine göre, vaka sayının 122 bin 376'ya ulaştığı ülkede Kovid-19 kaynaklı ölüm sayısı 9 bin 44 oldu. 

Bugüne kadar toplam 4 milyon 541 bin 747 kişiye Kovid-19 testi uygulanan ülke genelindeki sağlık tesisleri başta olmak üzere, evlerinde veya bakım merkezlerinde tedavisi gerçekleştirilen toplam 108 bin 452 hasta iyileşti. 

Quebec eyaleti 5 bin 709 ölüm ve 60 bin 813 pozitif vaka sayısıyla salgında Kanada’nın merkez üssü olmaya devam ederken, Prince Edward Island, Northwest Territories, Nunavut ve Yukon eyaletlerinde bugüne kadar Kovid-19 kaynaklı ölüm kaydedilmedi. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU