Arda Turan: Özel hayatımda yaptığım hatalar, sahadaki kredimi bitirdi

Galatasaray'a transfer olan Arda Turan, "Özel hayatımda yaptığım hatalar, sahadaki kredimi bitirdi. Kendi hatalarım, anlatamadığım, ispatlayamadığım haklılıklarım beni mahvetti" dedi

Arda Turan, 5 Ağustos'ta 9 yıl aradan sonra yeniden Galatasaray'la anlaştı / Fotoğraf: @GalatasaraySK

Geçen sezon ara transfer sezonunda Medipol Başakşehir'le yollarını ayırmasının ardından Galatasaray'a transferi gündeme gelen ancak gerçekleşmeyen Arda Turan, sezonun tamamlanmasından sonra eski takımına geri döndü.

Arda Turan, Galatasaray'a dönüş süreci, Fatih Terim ve Barcelona'dan ayrılmasıyla ilgili yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in ekranlarda "Arda'yı istiyorum, herkes ikinci şansı hak eder" sözlerinden sonra transfer konusunu tamamen kapattığını ve gelen tüm teklifleri geri çevirdiğini söyleyen Arda Turan, "Hoca benim için böyle bir şey diyorsa, ben hep onun yanında olurum. Ona çok teşekkür ediyorum, hayatımdaki tüm duyguları bana hissettirdi ve bu transferde de geç olsa da yine star gibi hissetmemi sağladığı için ona teşekkür ederim. Biz eski Ali Sami Yenciyizdir, biz kazan dairesini biliriz. Burada seyirci olarak çok sevindik, inşallah futbolcu olarak da seviniriz. Galatasaray beni çağırırsa gelirim, olmazsa tribün orada. Ben Galatasaraylıyım. Her Galatasaraylının duygusu nasılsa, benim de öyle" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Kulübü'nü "kendisine has özellikleri olan bir camia" olarak nitelendiren Arda Turan, transferinin devre arasında gerçekleşmemesini "O gün yönetim kurulu öyle uygun gördü. Sonuçta Galatasaray’dan gelen her şey bizim başımızın üstünde. Kırgınlık olmuyor ama üzüntü oluyor. Dönersem Galatasaray’a dönerim diye hayal ettiğim için üzüldüm tabii" şeklinde konuştu.

"Tudor döneminde gelmek istemiştim"

"Ben hep Galatasaray’a dönmek istediğimi söyledim" diyen Turan, geçmişte sarı-kırmızılı camiaya dönmek istediğini ancak bunun gerçekleşmediğini şu sözlerle aktardı:

Ayhan hocayla, Tudor vardı. Galatasaray'a, 'Barcelona'da oynamazsam, kendimi önemli hissetmezsem, bana çok teklif var. Ağustos sonunu bekleyin' demiştim. Neden? Çünkü ağustos ayının 30'unda Avrupa'da transfer bitiyordu. Eylül 1-7 arası sadece birkaç kulüp ve Galatasaray opsiyon kalacaktı. 'O zaman Galatasaray'a gelmem daha rahat olur, sizi de maddi olarak rahatlatırım' demiştim ama o zamanki yönetim, başkan, bunu uygun görmediler. İlk o zaman gelmek istemiştim.

"Barcelona'dan kendi isteğimle ayrıldım"

Barcelona'da oynadığı dönemde Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi ile aralarının çok iyi olduğunu ve beraber oynamaktan keyif aldıklarını belirten Arda Turan, takımdan ayrılış sürecini şöyle anlattı:

Bana Barcelona’da Valverde dahil kimse hiçbir şey söylemedi. Kimse bana 'Seni istemiyoruz' demedi. Messi, Suarez, Neymar'dan sonra en iyi istatistiği yaptığımda, Valverde takımın başına gelip, hazırlık maçları dahil beni doğru düzgün oynatmayınca, ben orada konuyu kapattım. Barcelona da olsa, dünyanın en önemli takımı da olsa, ben kendimi mutlu hissetmediğim yerde durmam. Para, pul benim için hiçbir zaman konu değildir Kendimi önemsiz hissettim ve ayrılmaya karar verdim. Ben, Atletico Madrid'in 10 numarası olarak oraya gittim, önemli bir oyuncu olarak. Önemli de bir rol aldım ama sonrasında, Valverde gelince, beni önemsiz hissettirince, konu oraya gitti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O dönem Türkiye’ye dönüp kendisini kanıtlamak istediğini dile getiren Arda Turan, "Ailemin burada olması, annemin rahatsızlığı… Başakşehir’de hiçbir sorun yaşamadım. Ancak o dönem Türkiye’ye dönme kararı hataymış" şeklinde konuştu.

“Hayatımdaki en büyük hata Fatih Terim'le yaşadığım sorun"

"Sahaya bir türlü kafam rahat çıkamıyorum" diyen Arda Turan, hataları olduğunu, anlatamadığı ve ispatlayamadığı haklılıklarının kendisini mahvettiğini ileri sürerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

Her gece bunları düşündüm. Yaptıklarımı kabul ediyorum ama yapmadıklarımın yükü de bana biniyor. Özel hayatımda yaptığım hatalar, sahadaki kredimi bitirdi. Bu konuyu, oturup sabaha kadar tartışabiliriz. Çok basit bir şey var, futbol oynamak istiyorum ve Galatasaray'ı çok seviyorum. Burayı çok özledim. Buradaki yaşamı çok özledim. Konu çok basit. Barcelona'ya transfer oluş şeklimle ilgili çıkan spekülasyonlar, tamamen spor cahilliği. Bu konuyla alakalı fazla bir şey konuşmama gerek yok. Bunları söyleyebilenler için üzülürüm ben… En büyük hatam, Milli Takım sorunu. Ne olursa olsun, Fatih hocayla sorun yaşamamalıydım.

Galatarasaray altyapısından yetişmesinin ardından Atletico Madrid ve Barcelona'da forma giyen Arda Turan, 2018'de Türkiye'ye dönerek Medipol Başakşehir'le anlaşmıştı. 

Geçen sezon ara transfer döneminde Başakşehir'le sözleşmesini fesheden Turan, Galatasaray'la anlaşamaması sonrası hiçbir takıma transfer olmamış ve kontratı süren Barcelona'ya da geri dönmemişti.

Yıldız futbolcu, 5 Ağustos'ta Galatasaray'la resmen sözleşme imzalamıştı.

 

Independent Türkçe, beIN Sports

DAHA FAZLA HABER OKU