Macron: Doğu Akdeniz'deki Fransız askeri varlığını geçici olarak güçlendirmeye karar verdim

Macron Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Türkiye'nin tek taraflı petrol arama kararı tansiyona neden oluyor” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Reuters

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tek taraflı adımlarının gerginliğe neden olduğunu ifade ederek, bu bölgedeki askeri varlıklarını güçlendirmeye karar verdiğini bildirdi.

Doğu Akdeniz gerilimine Macron, “endişe verici” nitelemesi yaparak, “Türkiye'nin tek taraflı petrol arama kararı tansiyona neden oluyor. Komşu ülkeler arasında barışçıl diyolaga izin verilmesi için bu durumun sonlanması gerekiyor" değerlendirmesi yaptı.

Yunanistan'ın Avrupa Birliği ve Avrupalı liderler nezdinde yaptığı diplomatik girişimlerin ardından Macron sosyal medya hesabından konu hakkında bir açıklama yaptı.

“Fransız askeri varlığını geçici olarak güçlendirmeye karar verdim”

Macron Doğu Akdeniz'deki Fransız askeri varlığını güçlendirmeye karar verdiğini ifade ederek, "Avrupalı ortaklarımızın da işbirliği ile gelecek günlerde Doğu Akdeniz'deki Fransız askeri varlığını geçici olarak güçlendirmeye karar verdim" dedi.

Oruç Reis çalışmasını sürdürüyor, TSK eşlik ediyor

Oruç Reis araştırma gemisi, NAVTEX ilan edilmesinin ardından Antalya’da hareket etmiş, Kıbrıs'ın güneybatı açığındaki bölgeye ulaşmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TSK’ya ait gemiler, Oruç Reis’e eşlik ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Oruç Reis’in göreve başladığı gün TSK gemilerinin yer aldığı görselleri sosyal medya hesabından paylaştı.

TSK paylaşımına, “Türk Silahlı Kuvvetleri, deniz yetki alanlarımızda uluslararası hukuktan kaynaklanan hak, alaka ve menfaatlerimizi koruma azim ve kararlılığı çerçevesinde gerekli tüm tedbirleri almıştır” notunu düştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU