beIN Sports, "Kadınlar futbolda olmamalı" diyen spiker Melih Şendil’in görevine son verdi

beIN Sports'ta yayınlanan programda kadınların futbolda olmaması gerektiği, basketbolun da “erkek oyunu” olduğu şeklinde yorumlarda bulunan spiker Melih Şendil'in görevi sonlandırıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Manchester City-Real Madrid maçı sonrası yapılan programda beIN Sports spikeri Melih Şendil’in cinsiyetçi açıklamaları sosyal medyada büyük tepki almıştı.

Spor Arena'da yer alan habere göre Süper Lig'in yayıncısı beIN SPORTS, kadınların spordaki yeriyle ilgili yaptığı yorumlar tartışmalara sebep olan Melih Şendil ile yollarını ayırdı.

Şendil, Real Madrid'in pembe renkteki formasını eleştirirken şu ifadeleri kullanmıştı:

Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam. Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki… Mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama şahsen benim düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da erkek oyunu… Ayrımcılık yapıyor gibi olmayayım. Topa tutabilirler ama önemli değil alışığız. Ben başkan olsam asla bir pembe forma yaptırmam.

Şendil'in açıklamaları sonrası gelen tepkiler üzerine beIN Sports, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Şendil'in yapmış olduğu yorumları kınadığını ve söylemlerin şirketin değerleriyle örtüşmediğini belirterek yaşananların bir daha tekrarlanmaması için gereken önlemlerin acilen alınacağını duyurmuştu.

 

 

Şendil, sosyal medyadan kendisine yapılan eleştiriler karşısında geri adım atarak şu sözlerle özür dilemişti:

Cinsiyet ayrımcılığına her zaman katı bir şekilde karşı çıkan beIN Sports ailesinin yanı sıra, başta tüm kadınlardan ve izleyicilerimizden dün akşamki 'Maç Sonu' programında yaptığım niyetimi aşan yorumlar nedeniyle kırgın olan saygın halkımızdan içtenlikle özür dilerim.

 

Independent Türkçe, Spor Arena

DAHA FAZLA HABER OKU