Can kaybının artarak devam ettiği İran’dan Rusya’ya: Geliştirdiğiniz aşının bilimsel verilerini kamuoyu ile paylaşın

Koronavirüs İran’da can almaya devam ediyor. Tahran Sağlık Ekonomisi Ticaret Odası Başkanı Arap, Rusya’nın geliştirdiği virüs aşısını 2 şartla kabul edeceklerini söyledi

İran'da can kaybı artarak devam ediyor / Fotoğraf: AFP

Tahran Sağlık Ekonomisi Ticaret Odası Başkanı Mahmut Necefi Arap Rusya’nın geliştirdiği koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin açıklama yaptı.

Dünyanın Rusya’nın geliştirdiğini belirttiği koronavirüs aşısına karşı ihtiyatlı olacağını söyleyen Arap, Rusya’nın aşıya ilişkin hiçbir bilimsel veri paylaşmadığını vurgulayarak, “Biz Rusya’nın İran’da bulunan resmi temsilciliğinden konuya dair bilgi istedik. Ancak henüz geri dönüş olmadı. Bu konuda Rusya içerisinde de çok fazla bilgi yok” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Rusya şu an için aşıyı satmak istemiyor”

İran’ın Rusya’nın geliştirdiği iddia edilen koronavirüs aşısını ancak iki şartla kabul edeceğini belirten Arap, şunları kaydetti:

“Bizim yurtdışından alınan tüm ilaç ve aşılar için getirdiğimiz ilk şart, söz konusu ilaç ve aşının o ülkede de kullanıyor olması. Putin kendi kızının aşıyı kullandığını söyledi. Ancak Rusya şu an için geliştirdiği aşıyı satmak istemediğini ve kendi halkı için kullanmak istediğini belirtmekte.”

Rusya’dan koronavirüs aşısının satın alınmasına ilişkin ikinci şartın ise geliştirilen aşıya ait bilimsel verilerin paylaşılması olduğunu belirten Arap, İran Sağlık Bakanlığı’nın söz konusu verileri inceleyerek onay vermesi gerektiğini söyledi.

İran’da son 24 saatte 188 kişi daha hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, virüse yakalanan vatandaşlarından son 24 saatte 188 kişinin daha hayatını kaybettiğini söyledi.

Lari, böylece virüs kaynaklı toplam can kaybının 18 bin 988'e, vaka sayısının da 333 bin 699'a çıktığını aktardı.

Virüse yakalanan hastalardan 3 bin 940'ının yoğun bakım ünitelerinde tedavi gördüğünü söyleyen Lari, şu ana kadar iyileşenlerin sayısının ise 290 bin 244'e ulaştığı bilgisini paylaştı.

İran'da Kovid-19'un ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edildiği duyurulmuştu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU